home CORUPTIE, POLITICA Carmen Dan se scuză ipocrit, apoi continuă să dezinformeze opinia publică

Carmen Dan se scuză ipocrit, apoi continuă să dezinformeze opinia publică

Share

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a prezentat scuze celor răniți, dar apoi a cauționat complet acțiunea jandarmilor. Demnitarul a spus că au fost ”sute de persoane, circa o mie de persoane violente la miting”.

Jandarmii, a afirmat aceasta, au fost obligați să intervină. Carmen Dan nu a anunțat nici o demisie sau demitere în rândul forțelor de ordine. 291 de plângeri penale depuse la Parchet pentru violenţele jandarmilor

Ministrul a prezentat și nouă manipulări care au circulat pe net și în media în acele zile. Ea a cauționat manipularea făcută inclusiv de Jandarmerie, care anunța starea gravă a jandarmeriței bătute, deși aceasta era în afara oricărui pericol.

Carmen Dan: “Prezint scuzele mele tuturor care au avut de suferit”

Prezint scuzele mele tuturor care au avut de suferit în urma violențelor de săptămâna trecută. Vă prezint raportul privind acțiunile din 10 august. Raportul are 90 de pagini și este clasificat secret de serviciu. E clasificat pentru că are date solicitate de MAI celorlalte instituții.

Au fost deschise 21 de dosare penale, 3 cu autor necunoscut, sunt cercetate 20 de persoane, 3 au fost arestate, 2 puse sub control judiciar. Au fost aplicate 64 de amenzi contravenționale. Poliția și jandarmeria au lucrat pentru identificarea persoanelor violente, însă parchetele civile au avut doar două zile de lucru, în care s-au înregistrat aceste dosare. De mâine vom merge la parchetele civile cu sesizări și date.

Jandarmeria ar fi identificat sute de persoane violente

E greu să vizualizezi atât de multe imagini, aprox 2 TB de filmări. Până acum, Jandarmeria a identificat sute de persoane care au comis violențe, surprinse în imaginile vizionate. Ele sunt în proces de identificare.

În ce privește acțiunile jandarmilor a început o verificare internă și au fost identificate 5 situații susceptibile de comitere de abuzuri împotriva unor persoane pașnice. Acțiunea continuă, rezultatul va fi înaintat secției Parchetelor Militare din Parchetul General, unde a fost inițiat deja un dosar penal.

Protestul nu a fost asumat de nici o asociație, nu a existat un organizator care să-și asume responsabilitatea oficială. Legea reglementează și adunările publice spontane, dar nu am fost într-o asemenea situație. Acest protest a fost anunțat cu mult timp înainte.

Măgăreaţa pe serviciile secrete

MAI a solicitat oficial serviciilor de informații date privind posibilele riscuri. Fluxul informațional a vizat aspecte generale, fără a avea caracter de noutate pentru economia misiunii, și nu de natură a surprinde aspecte grave care ar fi impus decizii sau acțiuni cu caracter special.

După protest am solicitat acelorași servicii date noi privind persoanele care au generat acte de violență. În legătura cu activarea Centrului Național de Conducere a Acțiunilor de Ordine Publică, sau conducerea acțiunii de la nivelul aparatului central al MAI, precizez că informațiile primite anterior datei de 10 august nu au indicat o situație generatoare a unei crize de ordine publică care prin complexitate, amploare și intensitate să amenințe stabilitatea politică, economicpă ori socială, ordinea și valorile constituționale, așa cum definește HG 1152 din 2014.

În aceste condiții, nu s-a impus activarea acestui centru. Misiunea din 10 august a fost executată de unitateta teritorial competentă, Direcția Jandarmi București. Prin ordin al șefului direcției, comandant al misiunii a fost desemnat maiorul Laurențiu Cazan. Conducerea misiunii s-a executat din punctul de comandă din Piața Victoriei.

Citeşte şi
Ministrul de Interne, Carmen Dan, și președintele PSD, Liviu Dragnea, s-au contrat dur săptămâna trecută
El este infractorul Livache, care, la limita dintre delir şi infracţiune, doreşte cu orice preţ să
Ministrul de Interne, Carmen Dan, l-a criticat pe preşedintele Klaus Iohannis pentru că până acum
Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de
Comisarul european Julian King, responsabil pentru Uniunea securităţii, se va afla, luni, într-o vizită oficială
Ministrul de Interne Carmen Dan spune că își va asuma un proiect de modificare a
Carmen Dan şi şefii Jandarmeriei Române urmează să fie puşi de Parchetul Militar sub acuzare
Primarul Capitalei Gabriela Firea îşi cere scuze cu cerul şi pământul pentru încercarea de a
Dumitru Iliescu, un sfătuitor de taină al lui Liviu Dragnea, l-a jignit îngrozitor pe Hans
Liviu Genunche Pop a explicat din nou la Digi FM, cu încăpăţânare, diferența dintre greșeală
Share