Carmen Dan nu demisionează de la conducerea Ministerului de Interne

Share

Carmen Dan nu demisionează de la conducerea Ministerului de Interne: Ea susţine că şeful Poliţiei ştia de pedofil. Demnitarul mai afirmă că are dovada acceptului lui Cătălin Ioniţă, de preluare a şefiei IGPR. Implicit, afirmă că nu l-a minţit pe premierul Mihai Tudose.

Carmen Dan şi Liviu Dragnea, denunţati la DNA, abuz în serviciu

Carmen Dan: Coaliţia validează şi retrage spirjinul politic miniştrilor

Ministrul i-a transmis prim-ministrului că validarea şi retragerea sprijinului politic al miniştrilor se face de către Coaliţie.

Am aici dovada acceptului exprimat de chestorul Cătălin Ioniţă pentru ocuparea funcţiei de şef al Poliţiei Române.

, a spus Carmen Dan. Ea afirmă că “acest acord a ajuns şi la domnul prim ministru. Sintetizând, avem pe de o parte documente şi pe de altă parte vorbe”. Acordul ar fi fost semnat de chestorul Cătălin Ioniţă marţi, înaintea anunţului public făcut de Dan. Aceasta a declarat:

Marţi, înainte de declaraţia de presă, am avut o discuţie clară cu chestorul Cătălin Ioniţă. Acesta a acceptat propunerea de a fi împuternicit la conducerea Poliţiei Române. (…) După discuţie, chestorul a semnat acordul prin care acceptă împuternicirea.

Carmen Dan: Campanie de denigrare a lui Cătălin Ioniţă

Ministrul a mai precizat că, imediat după ce a anunţat că propune schimbarea din funcţie a şefului Poliţiei, s-a declanşat în spaţiul public o campanie de denigrare a lui Cătălin Ioniţă. Aceasta – referitoare la familia lui şi la activitatea lui profesională din trecut.

Aceleaşi aspecte, când a fost numit în 2016 director general al DGA, nu au constituit o problemă pentru nimeni. În condiţiile acestei campanii virulente împotriva lui, miercuri dimineaţă, la ora 6:27, am primit un mesaj telefoni. (…) îmi solicita să se prezinte la Minister pentru o discuţie. (…)

Chestorul Cătălin Ioniţă mi-a raportat că are anumite reţineri să meargă mai departe. Explicându-mi şi motivele, sens în care are pregătit un raport. (…) La începutul şedinţei de Guvern, premierul a anunţat public că nu-l va schimba pe domnul Despescu. (…) În cursul zilei de miercuri nu am avut nicio discuţie cu primul ministru referitoare la chestorul Ioniţă.

, a completat Dan.

Share