“Vocile” de la Eurovision Romania

Share

Să începem dară cu analiza celor două liste, a vocilor şi a specialiştilor. Pe ambele liste există nume respectabile şi oameni a căror prezenţă nu ştim cărui fapt anume se datorează.

Nu înţelegem în ce măsură este o voce Ane-Marie Dancz, pila fostului ministru UDMR-ist Nagy Zsolt, pe care mai nou am văzut-o, veselă, plată ca autostrada Szeged-Budapesta şi plină de viaţă, evoluând din nou pe Antena 2. Ca o floare de colţ şi la fel de searbădă şi lipsită de strălucire muzicală cum o şi ştiam.

Nu cunoaştem în ce fel anume au fost selectaţi pe lista vocilor următorii cântăcioşi:

Alex – care Alex?,

Alina Eremia – o voce bună, dar banală, educată pe bandă rulantă să cânte în manieră Christina Aguilera,

Angelica Vasilcov – o altă voce bună, chiar foarte bună, care foloseşte, pe un videoclip din YouTube, o tehnică de emisie inspirată şi studiată din cea a solistei trupei irlandeze Cranberries, iar pe altele arată cunoştinţă de muzică serioasă,

Giulia – care poate fi văzută cu două clipuri, cu Gabriel şi cu DJ Project, dar şi solo, însă nu este foarte sugestiv, pentru că vocea ei este periată intens în studio şi masterizată la micron,

Keo – o voce masculină interesantă, pe tipicul noului pop-rock occidental, dar cate ar putea fi ca a sa?

Lora – cântă, de exemplu, cu Puya, deci va dati seama ca nu trebuia sa lipseasca de la Eurovision,

Randi – din Morandi, despre care niciodata nu am stiu daca chiar canta el sau procesatorul de voce,

X Sonya Show – nu am reuşit să aflu cine sunt.

Ce certitudine avem noi că acestea sunt, în acest moment, cele mai bune voci de muzică uşoară ale României? Nici una. Ba, din contră, sunt convins că specialiştii lui peşte prăjit care i-au ales şi-au pus pe listă toţi protejaţii.

De altfel, nici nu stim daca printre vocile care sunt in preselectie, ori poate chiar printre cei pe care i-am evidentiat aici ca “voci” stabilite de “specialisti” nu sunt solisti foarte buni, care, in alish-verishul facut de organizatori, se amesteca, de nu mai stii care este bun si care nu.

Pentru că pe listă se află Mihai Trăistariu, care tocmai a renunţat la a concura în Eurovisionul moldovenesc, puţin mai liberal, pentru că acolo poţi să participi, dacă vii în duet cu un cântăreţ autohton, ne punem nişte întrebări.

De exemplu, ştiu acesti interpreţi că au fost selectaţi şi, dacă au aflat, sunt ei de acord să participe la Eurovision? Şi-au dat acordul? Verbal? Scris? Despre Trăistariu ştim deja că nu are habar cum, când şi după ce criterii a fost selectat.

Mai ştim şi că Andrei Tudor, băiatul lui tăticu, l-a sunat şi i-a propus să preia în finală o piesă cântată în calificări de un „iepure”, ca la cursele de atletism. Este vorba, desigur, despre un aranjament de culise, în maniera celor care se fac în acest moment.

Fiecare dintre şmecherii ăştia care mafiotizează muzica uşoară românească în continuare îşi aleg un număr mai mare de „iepuri” pentru calificări şi câţiva „iepuroi” mari pentru finală, dintre voci, pe care chiar ei i-au recomandat.

Apoi, în finală, fiecare se va bate cu fiecare pentru ca unul dintre „iepuroii” săi să învingă. Absolut penibil! Mă apucă scârba…

(va urma)

Share