home POLITICA Când minerii au devastat Bucureştiul GALERIE FOTO

Când minerii au devastat Bucureştiul GALERIE FOTO

Share

Atunci când minerii au devastat Bucureştiul, tocmai aflasem de puţin timp că putem să ne înţelegem toţi, în Piaţa Universităţii.

În afară de provocatorii care ne erau trimişi acolo de sistem, pe care, când îi depistam în Piaţă, îi întâmpinam cu aplauze şi flori, făcându-i să plece urlând, cu ochii goi, oricine era un partener de dialog. Pentru Iliescu şi gangsterii lui acesta era un mare pericol: România se unea, devenea solidară.

Iar pentru că trebuia splitată, Ion Iliescu şi gaşca lui au chemat minerii, aşa cum a spus chiar el, în debutul discursului din diminaţa de 15 iunie 1990, dinainte de represiunea propriu-zisă:

TIMECODE 0.00 – 0.16 Dragi minieri (sic!), mă adresez dv. de astă-dată, mulţumindu-vă pentru răspunsul de solidaritate muncitorească pe care şi de astă-dată l-aţi dat, la chemarea noastră.

În urma represiunii din Bucureşti, combinată cu propaganda agresivă de la TVR şi Radio România, dar şi cu activarea centrelor de diversiune ale “oamenilor muncii” controlaţi de Regimul FSN, românii au fost pentru prima dată splitaţi dramatic, naţional în două: cu ei şi contra lor. Aşa cum suntem şi acum.

Clipul de mai sus, foarte rar, demonstrează realitatea istorică: nu numai că Ion Iliescu şi acoliţii lui au chemat minerii în Bucureşti, dar criminalul acesta le-a mai şi spus ce să facă:

TIMECODE 0.16 – 0.35 Delegaţia de minieri, în frunte cu dl. Cozma, se va deplasa spre Piaţa Universităţii, pe care vrem să o reocupaţi dv..

Dar de ce voia Ion Iliescu ca minerii să ocupe Pieţa Universităţii?

TIMECODE 0.32 – 0.45 Aşa cum aţi văzut, de astă dată avem dea face cu elemente de-a dreptul fasciste. Grupuri organizate de elemente incitate, multe din ele drogate.

Ce s-a întâmplat după? Minerii, pilotaţi de securiştii Regimului Iliescu, sub privirea îngăduitoare a acestor nenorociţi, au bătut până la desfigurare şi violentat, uneori chiar omorât oameni nevinovaţi, terorizând capitala României.

Propaganda oficială a continuat să spună prostii despre golanii din Piaţa Universităţii şi România s-a împărţit în două, prin teroare şi ură. Restul? În următoare galerie foto de neuitat, îngrozitoare, de colecţie. Fie-ne dat să nu mai vedem vreodată aşa ceva:

Această prezentare necesită JavaScript.

Citeşte şi
Parchetul General cere începerea urmăririi penale împotriva lui Ion Iliescu şi Petre Roman în Dosarul
Turcia a crescut presiunea asupra celor suspectaţi că au participat la lovitura de stat militară,
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei avizul la urmărirea penală a lui Petre Roman, Gelu
Ceea ce era normal s-a şi petrecut: Parchetul Militar i-a pus sub acuzare pe Ion
Parchetul general solicită avizul pentru urmărirealui Petre Roman, Gelu Voican şi Victor Stănculescu pentru infracţiuni
Pe 26 martie 2012, a şasea ediţie a Premiilor Observator cultural pentru cele mai bune
~Turcan: Basescu e perfect sanatos~intentiile miliardarului lui Mazare~razboi pentru controlul asigurarilor~Roman vinde camioane Pentagonului~
Ion Iliescu l-ar fi certat pe Petre Roman pentru declaratia sa de dupa puciul de
Mineriada a devenit termenul generic care desemneaza raidurile si violentele exercitate de catre grupuri organizate
Vestea că Ion Iliescu este cercetat penal pentru rolul său în evenimentele din 13 -
Share