Călin Popescu Tăriceanu citează din Iosif Visarionovici Stalin

Share

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a citat, de la tribuna Senatului, din Stalin. El a declarat că Legile Justiției trebuiau modificate mai amplu și că membrii Comisiei Iordache au făcut „o operă mult mai modestă”.

Tăriceanu anunţă atacul sistemului corupt asupra Justiţiei

Liderul ALDE i-a criticat pe magistrați, pe protestatari și pe reprezentanții Opoziției. La un moment dat, a ținut să citeze „formula tovarășului Stalin”.

Călin Popescu Tăriceanu:, nemulţumit de nivelul muncii “colegilor” deputaţi

Din păcate, nici Comisia specială comună și nici colegii din Camera Deputaților nu au procedat la o modificare substanțială a legilor Justiției. Lucrând într-un climat pe care îl cunoașteți cu toții, îndeobște ostil.

Marcat inclusiv în Parlament de tonalități agresive și iraționale, colegii noștri din Comisia specială au făcut o operă mult mai modestă. Aș spune totuși nu mai puțin prețioasă și necesară.

, și-a început Tăriceanu intervenția la dezbaterile pe modificările aduse Statutului judecătorilor și procurorilor (Legea nr. 303/2004).

Călin Popescu Tăriceanu: Cine sunt cei care ne acuză?

Paradoxal, unora li s-a părut totuși că schimbările aduse de proiectele legislative pe care le vom lua în dezbatere sunt insuportabil de ample. Cine sunt cei care ne suspectează, ne acuză chiar, de o răscolire radicală a cadrului normativ în care funcționează Justiția?

Ei bine, în primul rând, șefii marilor Parchete și magistrații care se încolonează de regulă în urma lor. Apoi, o parte din opinia publică ce se manifestă în spațul virtual sau care ocupă cu repetiție străzile Capitalei și altor orașe.

În sfârșit, nu în ultimul rând, unele voci, uneori regretabil de stridente și ridicol de necredibile, din băncile partidelor de opoziție.

, a mai spus liderul ALDE.

Tăriceanu spune că modificările la Legile Justiţiei sunt banale

În opinia acestuia, modificările propuse celor trei legi ale Justiției ar fi „tehnice”, „de-a dreptul banale”.

Cine aruncă o privire lucidă și obiectivă asupra textelor pe care le vom lua în discuție este imediat izbit de caracterul tehnic, uneori de-a dreptul banal, al modificărilor și completărilor care sunt introduse.

, a mai spus Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu: Nu există oameni nevinovaţi

Președintele Senatului a ținut, apoi, să dea mai tinerilor colegi o scurtă lecție de istorie.

Văzând astăzi atitudinea unora, care nici măcar nu au trăit în perioada cea mai neagră a comunismului totalitar și îi felicit pentru acest lucru, le aduc aminte de formula tovarășului Stalin.

Știți ce spunea? Că nu există oameni nevinovați, ci numai persoanele de care nu ne-am ocupat suficient. Și această formulă mi se pare că are surprinzător de mulți adepți într-o țară care își spune democratică și liberă.

, a mai spus Tăriceanu.

Share