home POLITICA Călin Popescu Tăriceanu: ONG sorosiste slăbesc instituţiile fundamentale

Călin Popescu Tăriceanu: ONG sorosiste slăbesc instituţiile fundamentale

Share

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, aruncă iar vina pentru rele închipuite pe George Soros. De asemenea, pe ONG care ar fi finanţate de acesta pentru a slăbi statul român. Cum? Prin acţiuni subversive.

Tăriceanu anunţă atacul sistemului corupt asupra Justiţiei

Călin Popescu Tăriceanu despre “minoritatea gălăgioasă”

Totul sună că în anii 50. Preşedintele Senatului consideră că acţiunile miliardarului american George Soros, prin care “o minoritate gălăgioasă” doreşte să-şi impună punctul de vedere în pofida majorităţii, reprezintă “un demers pervers”.

El a făcut această declaraţie, în contextul în care în media au fost publicate imagini cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi George Soros.

Călin Popescu Tăriceanu: Liderii politici au obligaţia să promoveze interesul naţional

Liderii politici din România, la nivelul majorităţii partidelor, nu înţeleg că au obligaţia de a apăra şi promova interesul naţional. Şi orice judecată pe care o fac şi orice acţiune pe care o întreprind ar trebui să fie pusă în lumina acestui element fundamental.

, a declarat Călin Popescu Tăriceanu. El a continuat:

Cordialitatea lui Juncker o cunosc. Este un fapt comun care se petrece. Eu nu îi dau nici un fel de conotaţie suplimentară că s-a îmbrăţişat cu Soros. Nu e problema cu Jean Claude Juncker. Este un om care este format în spiritul principiilor democratice.

Problema e cu Soros. Ce vrea să facă Soros, şi a reuşit în bună măsură, este că, prin această reţea enormă de ONG-uri pe care le-a susţinut în foarte multe părţi ale lumii, să ducă la o slăbire a instituţiilor fundamentale ale statului şi a încrederii publice în aceste instituţii.

Tăriceanu: Democraţia parlamentară, înlocuită cu manifestaţiile de stradă

Călin Popescu Tăriceanu susţine că în acest fel…

… înlocuim sistemul de democraţie parlamentară, care se bazează pe votul majorităţii cetăţenilor, cu democraţia manifestaţiilor de stradă.

Unde ce se întâmplă, acolo, în stradă? Tăriceanu susţine că…

… o minoritate gălăgioasă doreşte să-şi impună punctul de vedere în pofida majorităţii, legitimată, bineînţeles, prin alegeri libere. Acesta este demersul pervers al lui Soros în toată lumea.

, a spus liderul ALDE, partid de guvernământ.

Share