home CORUPTIE, POLITICA Călin Popescu Tăriceanu o ţine langa cu Comisia pentru Adevăr

Călin Popescu Tăriceanu o ţine langa cu Comisia pentru Adevăr

Share

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat miercuri, la Mamaia, că este nevoie de o Comisie pentru Adevăr. Astfel, situaţii precum protocolul secret din 2016 dintre PG şi SRI pot să iasă la iveală, iar oamenii să prindă curaj şi să facă dezvăluiri.

Călin Popescu Tăriceanu: “Suntem în situație de război politic!”

Călin Popescu Tăriceanu: Oamenii să spună ceea ce ştiu

Tăriceanu spune că o Comisie pentru Adevăr va ajuta oamenii să spună ceea ce ştiu, aşa cum Vâlcov şi-a asumat publicarea protocolului pe pagina sa de Facebook.

“Eu mă bucur să acestea reiau, într-un fel sau altul, o temă pe care am lansat-o cred că în urmă cu un an. Am vorbit de necesitatea creări unei Comisii a Adevărului şi Reconcilierii.

Trebuie scoase la lumină toate aceste legături pe care le numeam oculte. Astăzi nu mai sunt oculte. Numai că noi ştim o parte din protocoale”, a spus preşedintele Senatului, la Mamaia.

”Nu numai ei. (nr.: şeful SRI şi procurorul general). S-ar putea să vină la audieri (n.r.: în comisie) oameni care vin să mărturisească lucruri pe care nu le ştim. Eu, spre exemplu, nu am aflat încă – poate e interesul vostru jurnalistic şi o să aflu şi eu cu ocazia asta – de unde a apărut protocolul. Cine l-a scos la lumină? Protocolul secret între SRI şi Parchet. Adică ştim că l-a pus Vâlcov pe pagina de Facebook, dar de unde i-a venit lui Vâlcov? Cine i l-a adus?”, a spus Tăriceanu, care afirmă şi că sunt multe lucruri ascunse, iar oamenii se vor simţi protejaţi să le spună.

Întrebat, de asemenea, despre comisia de anchetă a protocoalelor secrete, şeful ALDE a răspuns că aceasta va trebui să aibă o finalitate.

”Care e finalitatea pe care o văd eu? Pe baza audierilor să fie capabilă să facă o analiză şi să facă recomandări. Şi pentru acest lucru cred că ar fi binevenită prezenţa unor personalităţi juridice. Şi din alte ţări”, a declarat Tăriceanu.

Întrebat dacă, în opinia sa, trebuie demişi directorul SRI, Eduard Hellvig, şi procurorul general Augustin Lazăr, Tăriceanu a răspuns: ”Nu pot să spun, dar comisia mă aştept să facă unele recomandări. Nu ştiu dacă poate comisia să facă astfel de recomandări (de demitere – n.r.), nu cred. Sunt tentat să cred că nu poate să facă aşa ceva. Poate, în schimb, să constate anumite defecţiuni la nivel legislativ, de funcţionare instituţională, de încălcări de lege şi să facă recomandări în acest plan. Dar să propună înlocuiri, nu cred”.

Citeşte şi
Ludovic Orban, liderul PNL, a anunţat că Biroul Executiv a adoptat proiectul de revizuire a
Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat faptul că adoptarea unei ordonanţe de
Gest obscen ăcut de Florin Iordache de la tribuna Parlamentului, care denotă starea de tensiune
Premierul Viorica Dăncilă afirmă că Instanța Supremă și-a stabilit propriile reguli, încă din 2014, în
Protestatarul Cristian Dide a proiectat sâmbătă seară cu laser pe sediul Parlamentului mesajul ”Jos PSD”.
Liviu Dragnea şi-a anunţat explicit strategie pentru următoarea perioadă. Astfel, el nu mai este direct
Moţiunea de cenzură depusă de opoziţie va fi dezbătută şi votată, astăzi, în plenul Parlamentului.
Un virulat protest Rezist a avut loc în plenul Parlamentului României şi după plen. El
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat un atac dur, vecin cu ameninţarea directă, la
Măcelul continuă în România, dinspre Parlamentul dominat de penalii PSD-ALDE. Şi nu numai. Cabinetul Vioricăi
Share