home CORUPTIE, POLITICA Călin Popescu Tăriceanu a început să dezvăluie lucruri despre Dăncilă

Călin Popescu Tăriceanu a început să dezvăluie lucruri despre Dăncilă

Share

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, sustine ca a iesit de la guvernare pentru ca premierul Viorica Dancila nu a putut sa indeplineasca cateva dintre conditiile ALDE.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Pprintre acestea: reducerea numarului de ministri, de secretari de stat si de consilieri ai demnitarilor.

„Mi-a spus ca nu poate sa reduca numarul de consilieri de la cabinetele parlamentarilor pentru ca se supara rudele lor”, a spus Tariceanu.

„(…) I-am cerut atunci sa faca o restructurare a Guvernului, in sensul diminuarii numarului de portofolii ministeriale, presupunand acest lucru inclusiv diminuarea numarului de portofolii detinut de ALDE. I-am cerut sa diminueze la jumatate numarul de secretari de stat, pentru ca actualul Guvern are cel mai mare numar de secretari de stat din istoria postdecembrista.

I-am cerut sa reduca la jumatate posturile de consilier la cabinetele demnitarilor. I-am cerut sa vina cu un nou program de guvernare”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu sustine ca Dancila i-ar fi explicat ca nu poate sa reduca numarul de consilieri ai demnitarilor „pentru ca se supara rudele lor”.

„In final, mi-a spus ca nu poate sa faca nimic. Nu poate sa faca restructurarea, pentru ca trebuie sa vina in Parlament sa ceara votul de incredere si nu are majoritatea suficienta, dupa ce imi spusese ca vrea sa-i coopteze si pe cei de la Pro Romania, dar ulterior a renuntat.

Nu poate sa reduca numarul de secretari de stat pentru ca ostilizeaza organizatiile locale. Nu poate sa reduca numarul de consilieri de la cabinetele demnitarilor pentru ca se supara rudele lor.

Nu poate sa vina cu un nou program de guvernare in Parlament pentru ca nu are majoritate. Nu poate sa faca nimic”, a mai sustinut Tăriceanu.

Share