home POLITICA Cabinetul Ponta față cu propriile sale promisiuni electorale

Cabinetul Ponta față cu propriile sale promisiuni electorale

Share

Timp de opt ani (parțial cu o perioadă de doi ani, când au fost la guvernare și în anumite perioade au mai atenuat tonul), ori poate timp de cinci ani (de când a început agresiunea mediatică fără precedent, cu dezinformarea şi intoxicarea opiniei publice, pe oficinele Realitatea TV şi Antena 3), Alianţa D.A., apoi PDL s-a aflat la guvernare, iar principalul pilon  al Executivului Ponta, PSD, a fost în Opoziţie.

Adevarul

Până şi când a fost la putere tot în Opoziţie s-a aflat, criticând încontinuu, fără argumente valabile, acţiunea anticorupţie, proreformă şi de salvgardare a crizei, aparţinând PDL. Astăzi, acest joc politic ipocrit a luat sfârşit. Ştim ce a făcut PDL bun şi ce a greşit. Vom constata în următoarele şase luni, până la alegerile legislative, ce face USL.

O coaliţie care, în săptămâna dintre nominalizarea membrilor guvernului şi votul de învestitură, s-a discreditat dramatic, chiar şi numai prin simpla nominalizare a unor miniştri cu probleme de integritate: Victor Alistar (retras), Mircea Diaconu, Corina Dumitrescu (retrasă), Dan Constantin. Pentru că în ADN-ul lui curge Legea!

Există un mare număr de demnitari pesedişti şi penelişti de care ne-am cam săturat în ultimele două decenii: Florin Georgescu (însă încă nu ştim ce reprezintă azi acest politician, nici dacă mai e politician sau a devenit tehnocrat), Andrei Marga (PNL), Dan Nica (PSD), Titus Corlăţean (PSD), Ioan Rus (PSD), Rovana Plumb (PSD).

Având în vedere portofoliul de promisiuni de lapte la cişmele, miere pe canalizări şi cârnaţi la staţia de autobuz din discursul politic al partidului care motorizează coaliţia USL, voinţa reacţionară a acestui partid şi interesele cumplite din spatele acestei coaliţii, reprezentate de Dan Voiculescu, credem că următoarele şase luni vor fi dedicate scandalurilor.

Credem că în locul Codruţei Kövesi va fi numit un procuror reacţionar din sistemul ticăloşit, care va numi la DNA un alt procuror după chipul şi asemănarea sa şi astfel o mulţime de dosare ale celor din USL vor fi muşamalizate.

Mai credem că în SRTV şi SRR va reîncepe domnia bunului plac pesedist şi redirecţionarea informaţiei spre perierea  mai-marilor zilei. Mai credem că ţara va fi reîmpărţită, de la nivelul prefecturilor, între mafioţii USL, care vor înlocui mafioţii PDL din teritoriu.

Credem că etapele de implementare ale scutului american anti-rachetă vor fi frânate pe cât e cu putinţă de Partida Rusă USL. Credem că aceeaşi soartă o va avea proiectul exploatării gazelor de şist, fără să aflăm însă dacă ele au efecte dramatice asupra ecologiei ori dacă duc la seisme, iar aceasta din motive pur geopolitice.

Credem că tratativele pentru teritoriul maritim în litigiu cu Bulgaria vor trena, pentru că pe acolo trebuie să treacă South Stream. Credem că Iulian Gazprom Iancu, cum l-a poreclit Wikileaks, va face tot ce este posibil pentru ca Transgaz să fie vândut Gazprom.

În a doua parte a acestui an, un mare bump de criză vine dinspre Occident, care încetineşte puternic, în lipsa reformelor structurale. Atunci să vedem ce va face USL şi ce soluţii va alege pentru salvgardarea crizei.

Când PDL a ales reducerea salariilor bugetarilor şi a pensiilor, USL a criticat măsura şi a spus că ar impulsiona mediul de afaceri micşorând taxarea şi impozitarea şi că ar tăia în carne vie la evaziunea fiscală.

Să-i vedem acum tăind carnea vie a evaziunii! Mai ales că acum e doar așa, de probă. Mama contrareformei și restaurației revolute ar începe de-abia dacă în toamnă tot USL ar forma și următorul guvern.

Pentru că la finalul acestor şase luni vom şti exact cu cine trebuie să votăm.

Share