home POLITICA Cabinetul Ponta 4 şi bubele sale negre. Foarte negre

Cabinetul Ponta 4 şi bubele sale negre. Foarte negre

Share

Cabinetul Ponta 4 şi bubele sale negre. Foarte negre

Cabinetul Ponta 4 nu e deosebeşte cu nimic, din punct de vedere al concentraţiei bubelor negre de pe biografiile membrilor săi, de precedentele trei. Ba chiar lucrurile stau mai rău decât înainte.

Singurii miniştri despre care s-ar putea spune lucruri bune sunt Bogdan Aurescu, Sorin Grindeanu şi poate Gabriela Szabo. În rest, e dezastru, sunt o mulţime de probleme de incompatibilitate, oameni acuzaţi, suspectaţi de corupţie, cu dosare penale sau chiar trimişi în judecată.

Iar celor (câţiva) cărora aceste ingrediente le lipsesc din biografie li se adaugă condimentele problemelor politice sau personale care îi decredibilizează într-un mare fel.

Sorin Cîmpeanu (PC) – Educaţie
România Curată susţine despre acest domn că “a folosit Consiliul Național al Rectorilor pentru a mima susținerea modificărilor prin Ordonanță de Urgență a Legii Educației în această vară, dar și faptul că a folosit funcțiile publice deținute pentru a-i face campanie electorală lui Victor Ponta”.

Ionuţ Vulpescu (PSD) – Cultură
Nu sunt cunoscute cazuri de corupţie în care să fie implicat. A absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, are un master în Doctrină şi Cultură şi un doctorat în Filosofie. Astea sunt de bine. De rău e că este cunoscut ca secretarul fidel al lui Ion Iliescu de foarte mulţi ani.

Andrei Gerea (PLR) – Energie
Transfug liberal trecut la partidul-fantoşă al lui Tăriceanu, Andrei Gerea nu a vrut să demisioneze din funcţia de ministru al Economiei, aşa că PNL a fost obligat să-l demisioneze. Apoi omul a plecat din partid, alăturându-se PSD voios.

Sorin Grindeanu (PSD) – Societatea Informaţională
Informatician, este unul dintre pesediştii integri care ar trebui promovaţi în partid, pentru ca acesta să se schimbe, conform jurnalistului Sabin Orcan. E noul preşedinte PSD Timiş, după legarea lui Titu Bojin.

Graţiela Gavrilescu (PLR) – Mediu
Este unul dintre transfugii liberali în partidul-fantomă al lui Tăriceanu. În jurul ei planează probleme cu două firme din Prahova, dintre care una i-a aparţinut şi a făcut profituri fabuloase, inexplicabil. Nu poate justifica toţi banii pe care îi declară.

Gelu Tîlvăr (PSD) – ministru delegat pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni
Este fiul fostului şef al Securităţii Vrancea de pe vremea comuniştilor. Băiat cu aparenţe boeme, este total nepotrivit pentru funcţia deţinută: la Diasporă trebuia un ins ireproşabil, fără pată, cu renume pozitiv.

Liviu Pop (PSD) – ministru delegat pentru Dialog Social
În 2012, ANI l-a acuzat de conflict de interese şi abuz în serviciu, pentru că şi-ar fi avantajat, ca ministru al Educaţiei, organizaţia sindicală din care provenea. Prietenul lui “vericul” Cazanciuc Tiberiu Niţu a dat NUP. Este implicat în încercarea de scoatere a lui Ponta basma curată din Dosarul Plagiatului. A desfiinţat instantaneu o instituţie, CNDATCU, exact când decidea că Ponta a plagiat, după ce a tăiat curentul în sala unde membrii Consiliului se întruniseră.

Liviu Dragnea – Ministerul Dezvoltării
Baron de Teleorman şi actual cap al baronilor Puterii, este trimis în judecată în dosarul fraudării referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Se spune că va fi pus sub acuzare în Dosarul Diaspora, alături de Victor Ponta, Titus Corlăţean, Teodor Meleşcanu şi Bogdan Stanoevici.

Eugen Nicolicea – ministru pentru Relaţia cu Parlamentul
Este omul căruia i se cere mereu, de către Sistemul Ticăloşit, să justifice pentru opinia publică toate nenorocirile pe care le face din 2012 succesiunea de cabinete conduse de Ponta, începând cu lovitura de stat din iulie 2012, continuând cu “marţea neagră” şi terminând cu ultimele încercări ale puşcăriabililor din Parlament de a se ascunde după zidurile Casei Poporului.

Daniel Constantin – Ministerul Agriculturii
A fost omul mogulului Dan Voiculescu în guvern, acum este acuzat de colegii de partid că e omul propriului interes. Un ministru foarte slab şi lipsit de personalitate, în linia tuturor miniştrilor Agriculturii care nu au reuşit să ne facă să fim cu acest domeniu unde ar trebui să fim.

Gabriel Oprea – Ministerul Afacerilor Interne
Despre Gabi Oprea s-a spus mult timp, insistent, că e patronul mafiei imobiliare de Ilfov. Spusele nu s-au verificat. Deocamdată. Acum, se spune că va fi pus sub acuzare în Dosarul EADS. Cert este că a fost omul care, “pentru interesul naţional”, şi-a elasticizat coloana vertebrală la maximum, ca un contorsionist, fiind azi cu PDL, iar a doua zi pucist în oribilul USL.

Bogdan Aurescu – Ministerul de Externe
Este omul căruia îi datorăm câştigarea la Haga a litigiului cu Ucraina privind platoul continental al Mării Negre. În timpul Sultanatului Năstase, el şi cu Titus Corlăţean au fost prezentaţi presei ca marile speranţe ale diplomaţiei române. Titus s-a compromis. A mai rămas unul. Go, Bogdan, go!

Mircea Duşa – Ministerul Apărării
Fost ideolog comunist ardelean înainte de Revoluţie, Mircea Duşa ar lua, într-o competiţie pentru cel mai incompetent ministru al Apărării din ultimii 25 de ani, premiul I cu coroniţă. Este autorul unei sarabande de gafe în declaraţii publice, ce nu cadrează cu portofoliul sobru, cazon pe care îl deţine, spre enervarea militarilor de carieră.

Robert Cazanciuc – Ministerul Justiţiei
Este vărul lui Victor Ponta. El, Ponta şi cu Tiberiu Niţu sunt foşti colegi de facultate. Trecem peste multe situaţii în care, finuţ, credem noi, a pus pe cât posibil beţe-n roate Justiţiei. Din toată povestea aceasta jenantă cu “vericul”, reiese că aceia care sunt aleşi sunt cei mai buni din ţara asta şi ei, rudele şi prietenii lor sunt meritocraţia naturală a României.

Ioan Rus – Ministerul Transporturilor
Se spune insistent că va fi pus sub acuzare în Dosarul EADS. În afară de un şuvoi de vorbe pe jumătate goale, nu a făcut nimic până acum în mandatul său de ministru al Transporturilor.

Nicolae Bănicioiu – Ministerul Sănătăţii
Ar fi implicat într-un dosar de pedofilie şi prostituţie, alături de Victor Ponta şi de fraţii Ionuţ şi Robert Negoiţă. De când este ministrul Sănătăţii, a devenit mult mai sobru şi mai puţin vocal.

Rovana Plumb – Ministerul Mediului
Este ministrul Mediului care şi-a înregistrat în Bulgaria o limuzină de lux, ca să eludeze taxa de mediu. Înainte să se lanseze în politică, a lucrat la Miraj (ulterior Gerovital Cosmetics), unde a fost implicată în privatizarea fabricii prin metoda MEBO, în urma căreia unitatea a devenit o ruină, intrând în faliment.

Eugen Teodorovici – Ministerul Fondurilor Europene
A avut un rol politic fundamental în dezinformarea opiniei publice asupra situaţiei fondurilor europene, împreună cu Ponta. Anume, a afirmat, repetat şi insistent, că banii europeni absorbiţi în 2012 şi 2013 se datorează Cabinetului Ponta , când se datorau Cabinetului Boc, precum şi că acum se absorb fonduri europene, când absorbţia este efectiv blocată, pentru că aici, dacă faci mişmaşuri ai pe cap şi OLAF (Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă), nu numai procurorii români.

Gabriela Szabo – Ministerul Tineretului şi Sportului
Aparent, la statura ei, nu prea are ce să caute în acest cabinet şi nu avea ce căuta nici în precedentul. Ne întrebăm dacă vom afla ce o leagă pe Gabi Szabo de aceşti oameni.

Citeşte şi
Liviu Dragnea a formulat apel față de decizia Tribunalului București de confirmare a noii conduceri
Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat că, în urma revocării Anei Birchall din fruntea Ministerului
Ministrul Justitiei, condus de Ana Birchall, este singurul minister fara secretari de stat. Dancila refuza
Judecătoarea Crina Muntean, care s-a alăturat, în ultimii doi ani și jumătate, demersurilor magistraților pentru
Ministerul Justiției a publicat Raportul GRECO. Mai exact, este vorba despre rapoartele Grupului Statelor Împotriva
Raportul GRECO va fi publicat, a stabilit Guvernul. Ministrul Justiției, Ana Birchall, va stabili, împreună
Ana Birchall a declarat, după suspendarea ședinței CSM, că tensiunile se agravează şi face "apel
Premierul Viorica Dăncilă a declarat că Guvernul nu se amestecă în justiție, astfel că nu
Dăncilica Justiţica - aşa ar trebui să i se spună de-acum încolo Vioricăi Dăncilă, care
Referendumul pe Justiţie ar fi trecut pragul de validare, dar orice vot contează, aşa că
Share