home EUROVISION Blanche, City Lights (Belgia), à la Depeche Mode (Eurovision 2017)

Blanche, City Lights (Belgia), à la Depeche Mode (Eurovision 2017)

Share

Foarte interesantă melodia cu care vine belgianca Blanche, care pare scoasă direct din vena Depeche Mode. Vă daţi seama cât de mult a decăzut muzica, dacă ajungem să apreciem ceva ce vine din stilul Depeche…

 

 

Melodia este bine construită de o solistă cu o voce aparte, gâjâită stilistic cu talent şi îndeajuns de basată pe alto 2 pentru a contribui la atmosfera generală stranie. Blanche se ridică, după părerea mea, peste ce am ascultat până acum.

 

Lindita, World (Albania) (Eurovision 2017)

 

Ca de obicei, şi acum, cu Lindita (sincer, nu pricep logica acestui nume), realizarea clipului video oficial şi postprocesarea sunt perfecte. Lindita are o voce foarte bună educată, dacă e nevoie, să se ducă spre R&B. Un eveniment este falsa modulaţie din mijlocul celui de-al doilea refren.

 

 

Ca mai toate melodiile ce vin pe stil nou din Albania, “World” mai are o calitate: o doza frumoasă de tragism. O piesă ceva mai frumosă, cam la nivelul celei a georgienei din precedenta postare.

 

Slavko Kalezić, Space (Muntenegru) (Eurovision 2017)

 

Slavko Kalezić vorbeşte cea mai proastă engleză pe care am auzit în această semifinală, până acum. Eplicaţia ar putea fi că în Podgorica ruşii ticmai au dat o lovitură de stat în toamnă. Care, din fericire, nu le-a ieşit.

 

 

Cu gândul la intrarea în NATO, muntenegrenii se duc în spaţiu rău de tot, cu o piesă banală, lipsită de apăsare, de ataşare, de orice. Un disco inutil, plat, calp, deşertic. Peisajele din clip sunt superbe, dar Slavko degeaba îşi flutură prin aer coada ca un lasou.

Share