Black Cube a avut ausvais de la cineva-nalt la stat

Share

Ţin’ să fie? Ţin’să fie? Personaj influent, la vârful Statului Român, foarte bogat, care a dat ok-ul pentru acţiunea de spionare şi compromitere a Laurei Codruţa Kovesi…

O persoană cu influenţă în România, la cel mai înalt nivel în stat, ce putea autoriza activităţi de spionaj pe teritoriul României, a aprobat acţiunea Black Cube în România.

Cei doi israelieni arestaţi preventiv de DIICOT, David Geclowitz şi Ron Weiner, i-ar fi făcut portretul robot acestui client Black Cube. Weiner şi Geclowitz sunt arestaţi preventiv pentru că ar fi încercat să strângă informaţii care să o compromită pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Interesant este că nu se vorbeşte nimic public despre fratele mai mare al lui David, Sammy Geclowitz, despre care Israel Hayom a spus că este şi el arestat, în timp ce un al patrulea personaj ar fi fugit din ţară prin Vama Giurgiu.

Cei doi spioni nu au dezvăluit identitatea clientului lor. Totuși, le-au mărturisit judecătorilor că este vorba despre un personaj foarte bogat și foarte influent din România, care putea autoriza legal acțiunea de spionaj împotriva șefei DNA.

Hai să vedem. Numărul unu în stat: Klaus Iohannis. Nu este foarte bogat, chiar dacă are o stare materială îndestulată. Nu e el. Nu ne este simpatic, e cam arogant, aruncă pardesie pe hardtopul maşinilor

Să mai căutăm. Numărul doi în stat: Călin Popescu-Tăriceanu. Este foarte bogat. Preşedintele Camerei Deputaţilor: Valeriu Zgonea. Să fim serioşi. Era mai bogat Mihai Viteazu. Numărul patru în stat: Dacian Cioloş, şeful Guvernului. Nici el nu corespunde profilului. Ce concluzie tragem? Să mai căutăm? Mai căutăm, poate că vom găsi.

Cei doi, Geclowitz-cel-mititel şi Weiner, au dat detalii ciudate despre mişcarea aiuritoare a datelor colectate despre Laura Codruța Kovesi. Adunate, informațiile erau stocate pe stick-uri de memorie și predate unui agent de legătură la Aeroportul Otopeni, apoi informațiile nu părăseau țara, ci erau livrate destinatarului final.

Opt persoane apropiate lui Kovesi erau pe lista lor, dar doar în cazul a trei au reușit să acceseze adresele de mail. Ordinul primit era să strângă cât mai multe informații compromițătoare la adresa apropiaților șefei DNA și, dacă este posibil, să caute și date referitoare la eventuale fapte de corupție săvârșite.

Șeful DIICOT Daniel Horodniceanu a declarat că instituția pe care o conduce are indicii cu privire la identitatea celui care a cerut spionarea șefei DNA.

Firma israeliană însă nu vrea să colaboreze deloc cu autorităţile române, singurul punct de vedere fiind cel apărut în presă, în care Black Cube a anunţat că investigaţiile din România au fost autorizate de la cel mai înalt nivel.

Share