home EVENIMENT, POLITICA Birchall a intervenit la A3 pentru oprirea dezinformărilor despre SIIJ

Birchall a intervenit la A3 pentru oprirea dezinformărilor despre SIIJ

Share

Ministrul Justitiei, Ana Birchall, a tinut sa intervina in cadrul unei emisiuni la Antena 3 in care dezbatut un subiect legat de Sectia Speciala.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Birchall i-a transmis un SMS realizatoarei Catalina Porumbel, prin care a pus-o la punct, pentru că luase câmpii.

”Mi-a scris acum Ana Birchall. Citez: De ce dosarul unui violator sau al unui criminal trebuie sa fie trimis la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie ? De ce aceasta sectie trebuie sa-si mentina competenta pe tot dosarul?

De ce nu se ancheteaza doar partea cu magistratii? Care este logica pentru care Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie trebuie sa preia tot dosarul?!”, a citit Catalina Porumbel mesajul primit de la Ana Birchall.

Ministrul in functie al Justitiei si presedintele CSM au avut, marti, din nou, un schimb de replici privind activitatea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ), Birchall criticand articolul care permite Sectiei sa preia intreg dosarul care vizeaza un magistrat.

Lia Savonea si Ana Birchall au avut un schimb de replici, marti, in sedinta plenului Consiliului Superior al Magistraturii, pe baza activitatii Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie (SIIJ).

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii a subliniat abuzul presupus de mai multi procurori cercetati pentru represiune nedreapta, in timp ce ministrul Justitiei a acuzat ca articolul care prevede ca Sectia de ancheta sa preia un intreg dosar in cazul in care cauza este bazata pe o plangere la adresa unui magistrat a fost introdus pe „sustache” in comisia parlamentara.

Share