home EVENIMENT Beny Steinmetz şi Tal Silberstein au fost arestaţi în Israel

Beny Steinmetz şi Tal Silberstein au fost arestaţi în Israel

Share

E Soros de vină şi de data aceasta! Oamenii de afaceri Beny Steinmetz şi Tal Silberstein au fost reţinuţi în Israel. Ei rămân în arest patru zile. Steinmetz îl acuză pe Soros pentru problemele sale legale.

Beny Steinmetz, afacerist israelian, reținut azi la Tel Aviv

Judecătorul care l-a audiat pe omul de afaceri a decis că atât el, cât şi Silberstein vor rămâne în arest încă patru zile.

Ofiţerul care conduce ancheta, Avshalom Ahrak, a declarat în instanţă că poliţia se teme că Steinmetz va influenţa investigaţia, dacă va fi eliberat din arest. “Acest bărbat ne-a dovedit, prin capacităţile sale de a interfera, că, dacă ar fi eliberat, ar putea lua măsuri care ar interfera cu investigaţia”, a spus Ahrak, conform News.ro.

Beny Steinmetz, contracte false şi spălare de bani

Haaretz a relatat că miliardarul israelian Beny Steinmetz , un cunoscut strateg şi consultant şi trei oameni de afaceri au fost reţinuţi pentru audieri luni dimineaţă. Ei sunt suspectaţi că au folosit contracte false pentru a transfera şi spăla bani.

Conform sursei citate, birourile şi locuinţele acestora au fost percheziţionate. Haaretz precizează că cei reţinuţi sunt suspectaţi de fals, de uz de fals, de spălare de bani, de abuz de încredere, de obstrucţionarea Justiţiei. Toate au legătură cu arestarea lui Steinmetz din luna decembrie a anului trecut, într-un caz de corupţie. Acesta implica zeci de milioane de dolari.

Benny Steinmetz şi relaţia Guineea

Mai exact, Steinmetz şi asociatul său ar fi plătit sumele enorme unor oficiali din Guineea pentru a-şi promova interesele de afaceri.

Plasarea lui Steinmetz în arest la domiciliu, în decembrie, a fost condiţionată de acordul său de a rămâne în Israel 180 de zile. El trebuia să depună o garanţie de 100 de milioane de shekeli (26 de milioane de dolari).

Poliţia suspectează că au utilizat contracte pentru acorduri inexistente. Inclusiv afaceri imobiliare într-o ţară străină, pentru a transfera bani şi pentru a spăla bani câştigaţi ilicit. Un jurnalist israelian susţine pe contul său de Twitter că o altă persoană reţinută este consultantul Tal Silberstein.

Controverse privind afacerile

Între timp, la sfârşitul lunii iulie, Marea Britanie a anunţat că Biroul pentru Fraude Grave (Serious Fraud Office) a deschis o anchetă. Aceasta privind afacerile companiei Rio Tinto din Guineea, în proiectul Simandou. Este vorba despre cel mai mare depozit neexploatat de minereu din lume.

Rio Tinto a cumpărat concesiunea în 1997, dar a pierdut jumătate din drepturi în 2008. Guvernul din Guineea le-a transferat companiei BSG Resources (BSGR) a lui Beny Steinmetz. În noiembrie 2016, Rio Tinto şi-a demis doi directori pentru implicare în afaceri de corupţie.

Transferul drepturilor de la Rio Tinto la BGSR este anchetat retroactiv. BGSR neagă acuzaţiile şi a contracarat, în decembrie,. Firma susţine că Guineea reciclează acuzaţii vechi şi că încearcă, în mod ilegal, să ia înapoi drepturile de minerit.

Concesiuni

În 2014, Guineea a acceptat un raport ce recomanda ca două concesiuni alocate BGSR să fie anulate,. Aceasta pentru că au fost obţinute prin corupţie. BGSR a cerut arbitrarea dosarului.

În aprilie 2017, BGSR l-a dat în judecată pe miliardarul George Soros, care a consiliat autorităţile din Guineea. El ar fi încercat să facă să eşueze contractul, manipulând Guvernul din ţara africană.

Compania a cerut despăgubiri de 10 miliarde de dolari, susţinând că Soros a fabricat acuzaţii împotriva BGSR. “Soros a fost motivat numai de răutate, pentru că nu are interese economice în Guineea”, a scris societatea în plângere.

Implicaţi în dosare din România

Reprezentanţii miliardarului american au respins acuzaţiile drept frivol şi un “artificiu disperat de PR menit să distragă atenţia de la problemele judiciare ale BGSR în mai multe jurisdicţii”.

Arbitrajul în cazul Simandou a început în mai.

Şi Steinmetz şi Silberstein sunt implicaţi în dosare de corupţie şi în România. Ambii sunt trimişi în judecată în dosarul retrocedării unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, în care sunt implicaţi şi preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, Dan Andronic, Paul de România.

În 10 martie 2017, DNA a cerut arestarea în lipsă, pentru 30 de zile, a celor doi, Silberstein fiiind acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi complicitate la spălarea banilor, iar Steinmetz de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la spălarea banilor. alături de ei, în acelaşi dosar mai sunt implicaţi Shimon Shevez şi Moshe Agavi.

Partidul social-democrat aflat la putere in Austria a rupt legaturile cu Tal Silberstein

Partidul Social-Democrat austriac (SPOe), condus de cancelarul Christian Kern, a rupt legăturile cu consilierul politic israelian Tal Silberstein. Este relatarea publicaţiei Haaretz, conform HotNews. În ultimul an, mai mulţi lideri PSD au avut întâlniri constante cu cancelarul austriac.

Tal Silberstein a oferit consiliere pentru Partidul Social-Democrat din Austria şi a făcut cercetări sociologice în domeniul sondajelor.

, a scris agenţia de presă APA-OTS, citând managerul de campanie al formaţiunii, Georg Niedermuhlbichler. “SPOe încetează colaborarea cu Silberstein cu efect imediat”, a adăugat el.

Citeşte şi
Președintele Klaus Iohannis a declarat din nou, joi, că nu a fost consultat în chestiunea
Statul Israel este, din motive care ne sunt astăzi neclare, Ţara Făgăduinţei pentru Liviu Dragnea,
Donald Trump continuă să spargă tiparele tipice politicii unui stat democratic. New York Times dezvăluie
Malta, Firelight - Coming Home Băiatul şi fata din Malta transmit foarte mult şi cântă
Malta, Firelight - Coming Home Frumoasă repriză de CountryWesternPop din insula mediteraneană. Solistul merită toate
Iată că în această seară ne vedem din nou, pentru a comenta împreună a doua
Grecii se întorc la folclorul naţional. Cred că este o melodie bazată pe o mişcare
Sindicatul Jurnaliştilor Palestinieni din West Bank a ales să declanşeze o campanie de intimidare contra
O altă melodie construită simplu: o fată simplă, cu o rochiţă angelică, vaporoasă, cântând o
Anul acesta, concursul Eurovision este din nou foarte slab, iar prima semifinală este de-a dreptul
Share