home POLITICA Băsescu se retrage din viaţa politică şi cheamă Opoziţia la unitate

Băsescu se retrage din viaţa politică şi cheamă Opoziţia la unitate

Share

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat că la finalul mandatului de senator îşi încheie activitatea politică. El a atras atenţia că partidele politice de dreapta ar trebui să meargă la alegerile europarlamentare pe o listă comună. Băsescu: Parlamentele României şi Republicii Moldova să voteze unirea

Traian Băsescu: Dreapta, spre dezastru fără unitate

M-aş referi la europarlamentare, care vor fi un dezastru pentru partidele de dreapta dacă nu se găseşte o soluţie politică, pentru că vom merge fiecare cu resursele lui, încercând unii, cum e PMP, să obţină un rezultat mai bun decât la alegerile trecute. (…)

Fiecare va încerca să obţină ceva mai mult decât data trecută, însă europarlamentarele vor fi un test formidabil şi o poză limpede a potenţialului pe care îl au partidele care se opun alianţei PSD-ALDE.

De aceea, eu cred că va trebui găsită o soluţie înainte de europarlamentare, adică PNL, USR, PMP, platforma lui Cioloş ar trebui să facă o listă comună, pentru că deosebirea între aceste partide şi partidele din alianţa actuală este că stau mult mai prost cu structurile.

Traian Băsescu: Împreună, mai puternici

Punându-le pe toate la un loc, printre altele, au şansa să acopere toate localităţile. Este un vot de listă la nivel naţional. Acolo unde nu ai o mică organizaţie, într-o comună, acolo nu iei nici un vot.

, a spus Băsescu la B1 Tv. El a adăugat că vede europarlamentarele ca pe un exerciţiu în vederea prezidenţialelor, pentru că această alianţă trebuie rodată.

Traian Băsescu: Klaus Iohannis nu poate câştiga fără un PNL puternic

Întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis poate câştiga alegerile de unul singur, fără un PNL puternic, Băsescu a răspuns: “Nu poate, pentru că vectorul politic al PSD este extrem de puternic. E un risc uriaş. De ce să nu iei măsuri, să previi un eşec şi să ai surpriza că te trezeşti cu Dragnea preşedinte sau cu un om al lui Dragnea preşedinte?”.

Fostul şef al statului a menţionat că el nu vrea să candideze pentru un loc în Parlamentul European şi că după finalizarea mandatului de senator îşi încheie activitatea politică.

“Doi oameni nu pot fi liderii acestei alianţe – eu, pentru că nu vreau şi Orban, pentru că nu poate. Am spus-o în glumă. Nu ştiu cine este (liderul unei eventuale alianţe a dreptei – n.r.). Clar că nici Orban nu tractează, nici eu nu tractez alianţa. (…) Eu nu mai am mize personale. Gata. După mandatul ăsta îmi închei activitatea politică”, a declarat Băsescu.

Citeşte şi
Formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu a părăsit grupul ALDE Europa, după o perioadă tensionată,
Primarul general Gabriela Firea şi vicepremierul Paul Stănescu cer oficial demisia lui Liviu Dragnea din
Turcia a decis să îşi retragă cei 40 de militari dintr-un exerciţiu NATO desfăşurat în
Compania franceză Airbus ia în calcul retragerea din România şi chiar închiderea uzinei. În august, în
700 de magistraţi, grupaţi în organizaţia Forumul Judecătorilor din România, îi cer lui Tudorel Toader
Biroul Politic Central ALDE a retras sprijinul politic pentru Daniel Constantin. Acesta este copreşedintele formaţiunii
Ministrul Educaţiei a semnat ordinele de retragere a titlurilor de doctori pentru Petre Tobă şi
Marian Lupu, candidatul Partidului Democrat, a anunţat că se retrage din cursa electorală pentru preşedinţie
Din Rusia, astăzi, Vladimir Vladimirovici Putin a ordonat ministrului apărării Serghei Șoigu să înceapă retragerea
Cristoiu nu mai are energia să conducă o publicaţie, echipa lui Dan Andronic va conduce
Share