home POLITICA Băsescu: Ponta vrea să controleze brutal presa

Băsescu: Ponta vrea să controleze brutal presa

Share
"Nu mai continuaţi modificarea condiţiilor în care să se facă plata la CFR Marfă!"
“Nu mai continuaţi modificarea condiţiilor în care să se facă plata la CFR Marfă!”

UPDATE: Varujan Vosganian şi-a dat demisia din Guvern. Varujan Vosganian a anuntat luni seara ca si-a dat demisia din functia de ministru al Economiei si ca premierul Victor Ponta i-a acceptat-o. “Am luat decizia pentru a nu afecta functionarea Guvernului”, a spus Vosganian. Surse USL au declarat pentru HotNews.ro ca Vosganian a luat decizia in urma cererii premierului Ponta.

“Nu vreau să pozez într-unul care se pupă cu televiziunile şi radiourile. Am avut conflicte câte nu a avut probabil nici un politician”, a explicat preşedintele Traian Băsescu, explicând că Ordonanţa de urgenţă 91 din 2013 privind procedurile de prevenire a insolvenţei “e un pas uriaş în afara liniilor democratice. E o acţiune nedemocratică, ce va aduce mari deservicii României”.

Băsescu a asigurat că “mai devreme sau mai târziu şi structurile politice, şi cele ce ţin de organizaţiile internaţionale ale presei, vor reacţiona extrem de viguros, pentru că “oricare dintre noi se poate supăra pe o televiziune şi să se certe cu ea, dar las-o acolo, nu o închide, că îşi revine ea, îţi revii tu, până la urmă”.

Traian Băsescu a făcut apoi speculaţia că ţinta, defapt, ar fi TVR:

“TVR e într-o situaţie extrem de dificilă financiar, înţeleg că a anagajat programe şi investiţii în maşini extrem de costisitoare şi mă tem că mâine poimâine e în insolvenţă, nu are cum plăti şi o să vină poate cineva care are lichidităţi. Şi, cum există ori un Voiculescu, ori un Ghiţă, care din contracte cu statul par a avea bani suficienţi, ne trezim că vin salvatorii. Nu spun că aşa o să fie, dar e un scenariu pe care ni-l putem imagina”.

Băsescu se mai gândeşte 24 de ore dacă denunţă Acordul de colaborare instituţională cu premierul

“Personal, am constatat că a fost încălcat consistent de premier în domenii precum politica externă, independenţa Justitiei şi stat de drept”.

Din acest motiv, Băsescu a decis “ca, înainte de orice altă măsură, să declanşez mecanismul de consultare prevăzut la punctul 7 al Acordului. Mâine vom începe discuţiile la nivel tehnic, pentru o analiza, pe punctele enunţate, ca fiind încălcări grave ale acordului de cooperare”.

Traian Băsescu a amintit de declaraţiile fulminante ale premierului despre Kosovo sau pe problema siriană, “iar acum Bashar stă la masă cu Rusia şi SUA într-un proces de negociere. Acele declaraţii, «guvern ilegitim si criminal», ne-au produs prejudicii. Azi am fi fost într-o poziţie foarte solidă, dacă (n.n.: Victor Ponta) se menţinea în linia mea de prudenţă”.

Privatizarea CFR Marfă va face obiectul unei anchete DNA

Preşedintele a afirmat că presimte “că orice om care priveşte la modul cum se derulează privatizarea CFR poate ajunge cu uşurinţă la concluzia că va face obiectul unei anchete a DNA”.

Şeful statului a explicat că este vorba despre o privatizare “în care s-au schimbat condiţiile de licitaţie după ce a rămas o anume firmă. Termenele nu au fost respectate sau au fost profund întârziate. Este un câştigător de licitaţie pentru care acum se fac eforturi de a se prelungi termenele”.

“Dacă o să vă ia, o să vă ia exact pe ce aţi făcut până acum în privatizarea CFR Marfă”

Preventiv, Băsescu a atras atenţia: “Nu mai continuaţi modificarea condiţiilor în care să se facă plata. Nu există nici o justificare în raport cu ce spune Consiliul Concurenţei. Termenele au fost şi aşa prelungite până acum: jocul cu CSAT, publicarea în Monitorul Oficial, alte tertipuri. Plata avansului s-a făcut, conform datelor publice, pe 3 octombrie. Pe 3 noiembrie trebuie plătită întreaga sumă”.

Apoi, şeful statului a concluzionat în maniera sa caracteristică: “Nu aş vrea să mi se spună, peste vreo doi-trei ani, că eu am lăsat de pe acum prin testament post-prezidenţial «luati-i pe cei care au facut privatizarea». Dacă o să vă ia, o să vă ia exact pe ce aţi făcut până acum în privatizarea CFR Marfă”.

~în această postare am folosit un transcript realizat de HotNews~

Citeşte şi
Posturi de știri Digi 24, care trece prin schimbări importante la nivel de resurse umane,
Acum o seară, la „Jocuri de Putere”, Rareş Bogdan s-a contrat de la distanţă cu
Cosmin Gușă (Realitatea TV) susține că s-a întâlnit cu Dan Andronic și cu Sebastian Ghiță
Postul de televiziune Realitatea TV va avea emisia suspendată joi, 17 ianuarie, pentru 10 minute,
După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018.
Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de
Mircea Drăghici, propus de către PSD pentru postul de ministru al Transporturilor, a anunțat că
Un document realizat de Ambasada SUA la București în anul 2016 descrie orientarea, calitatea și
Televiziunea Română se întoarce la o formă de comunism târziu. Staff-ul TVR a decis să
Televiziunea germană de stat ARD a realizat și difuzat un amplu reportaj despre Liviu Dragnea,
Share