home ECONOMIE Băsescu: Amân numirea lui Ovidiu Silaghi

Băsescu: Amân numirea lui Ovidiu Silaghi

Share

• Băsescu: Voi lua o decizie definitivă privind dl. Silaghi vineri, 23 august • Pot să ajung să spun “rău cu rău, dar mai rău fără rău” • Silaghi, un om fără performanţă • Am semne de întrebare cu privire la potenţialul financiar al cumpărătorului • singura soluţie corectă e ca ministrul interimar al Transporturilor să rămână în funcţie măcar până la semnarea contractului •

“Am primit adresa semnată de primul minsitru Victor Ponta, prin care îmi solicită numirea dlui Silaghi în funcţia de ministru al Transporturilor. Ce vă voi spune am spus şi dlui prim-ministru, şi dlui Antonescu, pentru că nu doresc să-i creez prejudicii de imagine dlui Silaghi.

Nu am avut un real succes până acum în obţinerea unei noi nominalizări. Principalul motiv din discuţii a fost istoricul dlui Silaghi la Transporturi, a fost un fel de apă sfinţită, care nici nu a împins, nici nu s-a opus, pe de altă parte am observat ineficienţa totală a dlui Silghi.

Nu a reuşit să mişte măcar un pas-doi pentru deblocarea fondurilor europene. Un om fără performanţă, care nu aduce nimic important ca imagine Guvernului Ponta. Dacă tot ai oportunitatea desemnării unui ministru nou, de ce să nu numeşti un om care să aducă un plus de imagine Guvernului?

Nu mă grăbesc. Pot să ajung la situaţia la care să spun “rău cu rău, dar mai rău fără rău”. Aş putea să primesc o nominalizare pe care nu o mai pot refuza şi care să fie mai proastă.

Cred că e neoportună desemnarea unui ministru care n-a fost implicat în nici un fel în privatizarea CFR Marfă, cea mai mare companie de transport mărfuri din România, strategică în situaţii ce reclamă mişcări ale Armatei, ce are obligaţii asumate în ce priveşte nevoile de transport NATO. De aceea a fost în atenţia CSAT.

Cel de-al doilea argument – să nu numim un ministru ce nu a urmărit procesul, este o altă motivaţie pe ntru care întârzii. Ştim aprecierile extraordinare pe care dl. Fenechiu le-a primit de la dl. prim-ministru asupra privatizării CFR Marfă şi desemnării câştigătorului. Cred că, dată fiind conjuctura de la Transporturi, singura soluţie corectă e ca ministrul interimar al Transporturilor să rămână în funcţie măcar până la semnarea contractului.

Membri ai Cabinetului au vehiculat că se aşteaptă avizul Concerenţei. E o minciună, o intoxicare a Guvernului. Concurenţa avizează post-factum. Dl. prim-ministru trebuie să emită o HG, care să desemnarea câştigătorului şi să dispună începerea proceduri de privatizare, să semneze contractul. Cred că dl. prim-ministru trebuie să-şi asume răspunderea politică, să nu spună peste vreo două luni: “Păi, a fost Silaghi, nu eu am fost!”.

Ştiu că cel care a câştigat caută cu oarecare disperare bani la bănci, să plătească preţul acţiunilor. Din ce va face investiţii să modernizeze compania? Fără rea intenţie sau joc politic, consider că privatizarea CFR Marfă trebuie să fie făcută cu menţinerea responsabilităţii politice de către dl. Victor Ponta.

Mă fac să continuu să reflectez la varianta Silaghi. Legal, ministrul interimar al Transporturilor îşi termină mandatul pe 25 august, iar eu anunţ public că voi lua o decizie definitivă cu privire la dl. Silaghi vineri, 23 august.”

Citeşte şi
Victor Ponta dă asigurări că nu este o broască râioasă

Victor Ponta a declarat că el nu este broască râioasă, referindu-se la o declaraţie despre

Victor Ponta ar putea fi înlocuit cu Sorin Câmpeanu la conducerea Pro România

Discuții în Pro România despre înlocuirea lui Victor Ponta cu Sorin Câmpeanu la conducerea partidului.

Mircea Diaconu este păpuşa lui Dan Ioan Popescu, vecinul lui Ponta

Surse bine informate spun că mutarea cu Mircea Diaconu candidat la prezidențiale a venit din

Victor Ponta îşi dă pesedismul pe faţă: l-ar vota pe Mircea Diaconu

Președintele Pro România, Victor Ponta, duminică, la România TV, că, dintre ”cei patru candidați importanți”

PSD îşi semnează decesul ca partid şi continuă drumul spre zid

După 26-27 mai, PSD continuă drumul spre zid şi îşi semnează decesul politic, incapabil să

Victor Ponta îi ia apărarea, ambiguu, lui Vladimir Plahotniuc

Presedintele Pro Romania, Victor Ponta, sare in ajutorul oligarhului Vladimir Plahotniuc si sustine proiectul acestuia

Dragnea, caracterizat de The Guardian: “Ideologia lui este el însuși”

Prestigiosul cotifian englez The Guardian îi face o caracterizare dură lui Liviu Dragnea. Ironia face

Gabriel Oprea afirmă că Pro România şi PLUS sunt “partide de intelligence”

Președintele UNPR, Gabriel Oprea, a spart faţa realităţii lucrurilor, declarând că partidele foștilor premieri Victor

Ponta publică o poză cu Dragnea în concordie cu “statul paralel”

Victor Ponta ameninţă de foarte mult timp că deţine un portofoliu de poze icugătoare pentru

Ponta: Dragnea îl omoară pe Maior dacă acesta nu spune ce ştie

Victor Ponta a declarat că liderul PSD, Liviu Dragnea, vrea să îl elimine pe ambasadorul

Share