home EVENIMENT, POLITICA Băiatul lui Dragnea nu mai este porcar-şef patron la Salcia

Băiatul lui Dragnea nu mai este porcar-şef patron la Salcia

Share

Ştefan Valentin Dragnea, băiatul lui Dragnea, nu mai este acţionar la Ferma Salcia SA, capitalul social de 819.000 lei fiind deţinut la ora actuală de Ilie-Liviu Dragne (98,9%) şi Gabriel Tianu (1,1%), dezvăluie Supervizor.ro. Dragne deţine şi funcţiile de preşedinte CA şi director general.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Ştefan Valentin Dragnea a deţinut 90% din capitalul social până în urmă cu câteva luni. Conform menţiunilor de la Registrul Comerţului, pe 4 martie 2019 a fost depus actul constitutiv actualizat al societăţii Ferma Salcia SA, document care are data de 28 ianuarie 2019, ceea ce înseamnă că cesiunea acţiunilor s-a efectuat la data respectivă.

Supervizor scrie că Dragnea jr s-a retras din firmă cu câteva zile înainte de decizia Tribunalului București, care l-a condamnat în luna ianuarie pe fostul director general al fermei, Dumitru Mișu la 7 (şapte) ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. În acest dosar, Ilie Liviu Dragne a fost achitat.

De notat că în august 2017, avocata familiei Dragnea, Mariana Văsâi, susținea că fiul liderului PSD, Valentin Dragnea, nu mai „deține nicio calitate în această societate” după ce a „cedat pachetul de acțiuni la începutul acestui an”. Valentin Dragnea a avut calitatea de asociat până în 2016, a arătat ea, citată de HotNews.ro.

Datele oficiale de la Registrul Comerțului din aprilie 2018 îl indica însă tot pe Ștefan Liviu Dragnea drept acționar cu 90% și pe Ilie Liviu Dragne cu 10%.

În urmă cu aproape un an, Ferma Salcia SA, cunoscută drept “Ferma de porci a lui Dragnea“, a început să aibă probleme financiare majore, în mai puţin de două luni reuşind să refuze la plată 75 de bilete la ordin emise în favoarea partenerilor de afaceri.

Societatea teleormăneană nu şi-a revenit, dovadă fiind procesele intentate de mai mulţi creditori, iar ieri, 3 mai 2019, s-a ales şi cu o cerere de insolvenţă, depusă de compania germană Schweinemast Brader GMBH printr-o casă de avocatură din Bucureşti. Solicitarea nemţilor a dus la constituirea Dosarului nr.767/87/2019 de la Tribunalul Teleorman, pentru care instanţa încă nu a stabilit primul termen de judecată.

Demn de menţionat este şi faptul că acest demers a fost iniţiat la scurt timp de la decizia Tribunalului Bucureşti de condamnare a fostului director general Dumitru Mișu. În plus, sentinţa mai spune aşa:

Obligă inculpatul (Dumitru MIŞU) în solidar cu partea responsabilă civilmente (ROMCIP SA, actuala FERMA SALCIA SA) la plata către partea civilă (Statul Român prin ANAF), cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul cauzat, a sumei de 596.525 lei, reprezentând debit principal, a sumei de 251.077 lei, reprezentând dobânda legală calculată până la data de 27.12.2018, şi a sumei de 145.553 lei, reprezentând penalităţi de întârziere calculate până la data de 27.12.2018, şi la plata, în continuare, a dobânzii şi penalităţilor de întârziere aferente debitului principal, calculate până la data achitării integrale a acestuia

Dumitru MIŞU a fost director general al ROMCIP SA în perioada ianuarie 2010 – aprilie 2015, iar sentinţa Tribunalului Bucureşti a fost atacată cu apel de toate părţile implicate şi deja Curtea de Apel Bucureşti a programat primul termen de judecată pe 22 mai 2019.

Citeşte şi
Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, a afirmat că îşi asumă fiecare lider al
Liviu Dragnea a condus din umbră măcelul petrecut pe 10 august 2018, în Piaţa Victoriei.
Liviu Dragnea a făcut chef cu lăutari la Scroviștea, pe 10 august, anul trecut, când
Liviu Dragnea a primit o zi de permisie, joi. El s-a intors vineri dimineata in
Procurorul-sef interimar al DNA, Calin Nistor, a declarat ca, pana la sfarsitul acestui an, va
Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a postat pe pagina sa de Facebook o poezie
Viorica Dăncilă, liderul PSD, a fost denunțată de Liviu Dragnea, fostul lider al aceluiaşi partid,
Liviu Dragnea a formulat apel față de decizia Tribunalului București de confirmare a noii conduceri
Românul Dorin Iordache, care s-a prezentat ca director al firmei Fitodep Viridiana, înființată de un
Chiar cu Liviu Dragnea în puşcărie, unii judecători trag pentru acesta, de exemplu într-o mică
Share