home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Bădin. Andrei Bădin. Client la DNA?

Bădin. Andrei Bădin. Client la DNA?

Share

BădinBădin. Andrei Bădin. Sună ca Bond. James Bond, nu? Andrei Bădin şi-a făcut luni emisiunea sa ca de obicei.

De marţi, l-au pus pe Nelu Barbu pe acel tronson, cu o ediţie specială, cu o zi înainte să apară în presă faptul că Bădin ar fi învinuit de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru şantaj la baronul de Mehedinţi, Adrian Duicu.

În lista emisiunilor Aktualitatea, unde apar pe front numele şi poza lui Bădin, este uploadată miercuri emisiunea “Special”, moderată de Nelu Barbu. La fel şi marţi. Emisiunile sunt uploadate cu marca de deschidere “Special”, dar în numele emisiunii, deasupra clipului, scrie Aktualitatea.

Destul de ciudat. Dacă Bădin ar fi făcut cerere de concediu, ar fi trebuit să plece de sâmbătă, nu de marţi. Aşa este un concediu normal. Altfel, este o plecare în concediu destul de abruptă a lui Andrei Bădin.

Repetăm: vii luni la amiază la serviciu, te documentezi, îţi faci emisiunea, apoi… zbang, zbăngălău! Pleci în concediu! Şi nu prea e normal să uploadezi la categoria “Aktualitatea” o altă emisiune, “Special”, cu cortina sonoră de la Talk B1, cu un alt moderator. Pare o chestie făcută de pe o zi pe alta, aşa…

Andrei Bădin ar fi acum învinuit de către procurori, după ce preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, i-ar fi făcut o plângere penală pentru şantaj. Bădin nu a putut fi contactat pentru eventuale clarificări. Pe Facebook, Bădin scria că e în concediu. Acum nu mai scrie. Ultimele postări sunt din actualitate, de pe 21 iulie (adică fix de luni).

Que pasa, Molero, Bădin?

Bădin vine după un îndelungat stagiu la Antena 3, unde a fost editor coordonator la Ştiri şi a apărut un timp foarte îndelungat în obscenele politicaly speaking emisiuni ale Danei Grecu. Şi nu numai.

Împărtăşind opinii politice cumplite cu de-alde Radu Tudor. Pe atunci, era pe lista scurtă a numelor greu frecventabililor. Dacă ar fi rămas la A3, acum ar fi fost pe lista foarte scurtă.

Evident, orice om are dreptul să-şi revină, Bădin asemeni. Nimeni nu poate să-i nege lui Andrei Bădin acest drept inalienabil. Ba, mai mult, un jurnalist poate să facă penitenţă în presa neaservită, apărând consecvent valorile jurnalismului de calitate. Mai ales dacă e un tip foarte cult, filolog, meloman, băiat deştept, cu studii de politologie, cum e cazul lui Andrei Bădin.

Bădin a făcut acest gest de penitenţă prin jurnalism de calitate, cu consecvenţă, de când a venit la B1 TV. Două probleme însă: printre invitaţii săi a fost şi odiosul Horia Alexandrescu, o iudă oportunistă, care s-a pliat pe orice realitate politică şi economică ieşită în cale-i, poate şi dintr-o profundă arghirofilie.

Ce căuta acest om capabil să susţină orice despre orice, în funcţie de interese, în emisiunea lui Bădin? De neînţeles şi greu de crezut că i-a fost impus de către conducerea staţiei.

De asemenea, Andrei Bădin este omul care a afirmat constant şi destructiv, în emisiunile sale altfel foarte bune, că toţi politicienii sunt la fel: corupţi, oportunişti, veroşi, lipsiţi de scrupule, dominaţi de o profundă turpitudine.

Incorect. Nu toţi polticienii sunt la fel, iar aceasta e valabil pentru toate partidele politice. Unul dintre mesajele diversioniste ale Stângii este exact acesta. Stânga are mai mult de câştigat electoral, pentru că principalul demobilizat de acest mesaj sunt oamenii de dreapta.

Aşa că acum aşteptăm să vedem ce se mai întâmplă. Sursele noastre ne-au declarat, despre lipsa de pe post a lui Andrei Bădin, lucruri de genul: nu ştiu decât că e plecat în concediu ş.a.m.d.. Vom vedea cât de plecat e Andrei Bădin şi în ce fel de concediu.

Share