Autostrada Transilvania. Sorin Grindeanu (PSD) a anulat încă o licitaţie

Share

Pesedistul Sorin Grindeanu nu se dezminte. Scopul său este să nu avem autostrăzi, ca al oricărui demnitar pesedist din ultimii 10 ani.

Președintele USR, Cătălin Drulă, l-a criticat pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru anularea licitației privind realizarea a 26 de kilometri din A3, între Suplacu de Barcău și Chiribiş.

Drulă susţine că este al doilea tronson blocat de Grindeanu, pe această autostradă.

„Grindeanu anulează încă o licitație pe A3 – 26 km de autostradă, între Suplacu de Barcău și Chiribiş. Este al doilea tronson blocat de Sorin Grindeanu, pe autostrada A3, după ce în primăvară reziliase și lotul vecin Chiribiş – Biharia și pe care nu a fost în stare să îl reliciteze nici până azi.

La aproape 20 de ani de la startul lucrărilor de către Bechtel, contorizăm a 4-a reziliere sau anulare de licitație pe sectorul Suplacu de Barcău – Chiribiş, cel mai probabil o situație unică la nivel mondial”, a scris Drulă, pe Facebook.

El a menționat că anul trecut, în mandatul său, a fost anunțat câștigătorul acestei licitații, iar în februarie 2022 s-au finalizat contestațiile.

„Anul trecut, în mandatul meu, a fost anunțat câștigătorul acestei licitații, iar în februarie 2022 s-au finalizat contestațiile. Ar fi trebuit să fie desemnat câștigătorul final și să se semneze contractul. Însă un asemenea scenariu a fost de neimaginat pentru Sorin Grindeanu.

Proiectul a fost abandonat în 2013 de PSD – Dan Șova la un stadiu de finalizare de 50%. De atunci, scheletele de fier-beton nefinalizate au rămas o mărturie vie a incompetenței și nepăsării PSD.

Tot aici zace nefolosit și vestitul viaduct de 1,8 km de la Suplacu de Barcău, peste lacul de acumulare cu același nume, un ‘muzeu’ în aer liber ce a costat zeci de milioane de euro”, a completat președintele USR.

Share