Autori

Adrian Lupescu

Adrian Lupescu a fost un contributor la website-ul Starea Presei, care a scris articole referitoare la muzica suedeză, realizând coverage pe Melodifestivalen. Pasionat de muzica bună şi de informatică, Adrian s-a dedicat între timp altor proiecte.

 

Andreea Chiriac-Hentea

Andreea Chiriac-Hentea

Andreea Chiriac-Hentea este un jurnalist român specializat în film. A scris de-a lungul timpului la Cotidianul, Agenda LiterNet, Ziarul financiar, Dilema Veche.

 

 

Călin Hentea

Călin Hentea este unul dintre cei mai corozivi autori care scriu pentru StareaPresei.ro. Publică comentarii, analize, sinteze, pamflete cu o puternică tentă democratică.

Călin Hentea

Este un ofiter român, jurnalist militar si autorul a numeroase opere despre lumea războiului şi viaţa în regiment.

După 1990, cariera lui Călin Hentea s-a desfăşurat în mare parte fie în presa militară, fie în domeniul operaţiunilor psihologice, în secţia de specialitate a Statului Major General al Armatei Române.

Este doctor magna cum laude în ştiinţe militare cu o teză despre propagandă şi operaţiuni informaţionale. A executat mai multe misiuni NATO în Albania, Kosovo şi Afganistan.

 

Sergiu Balaban-Duck

Sergiu Balaban-DuckSergiu Balaban-Duck locuieşte în Todi, Italia. Are 25 de ani. A colaborat cu mai multe publicaţii din România. A scris în Ziua, Gazeta de Dimineaţă, Cotidianul, Starea Presei și Gazeta Românească. Este corespondent în Italia al postului de televiziune Digi24. A cunoscut standardele jurnalismului în cadrul academiei de presă Pupăza din Tei, din Bucureşti.

 

Bogdan Basarab

Bogdan Basarab este un experimentat jurnalist de agenţie. A lucrat la două agenţii de presă de primă calitate din România. La una dintre ele este şi acum. Numele de presă de la StareaPresei.ro este un alias. De regulă, postează ştiri din actualitatea românească şi internaţională.

 

Sorin Dinu

Sorin Dinu este doctor in Economie, licențiat al Facultății de Statistică, Informatică şi Cibernetică Economică a Academiei de Studii Economice din București şi licențiat al Facultății de Drept din Universitatea din București.

Sorin Dinu este cercetător la Institutul de Prognoză Economică, Academia Română si Partener Senior la European Investment & Advisory Energy Group SRL (2018), care are ca principal obiect de activitate consultanţa pentru management şi afaceri, precum şi cercetarea-dezvoltarea în domeniul științelor sociale şi umaniste.

În activitatea de cercetare, se focalizează asupra sectorului bancar şi finanțelor publice, averii gospodăriilor si avuției naționale, vulnerabilitatea economică, sectorului energetic, impactului schimbărilor climatice asupra economiei, evaluării impactului economic al dezastrelor naturale și al celor create de om şi analiza macroeconomică.autori

În calitate de consultant, oferă servicii de consultanţă due diligence, analiză financiară şi legală, management financiar, restructurări, studii de fezabilitate, consultanţă pentru obținerea de finanțări si confinaţări pentru proiecte europene, fuziuni și achiziții.

Înainte de a se alătura Institutului de Prognoză Economică (2015), a lucrat în cercetare, avocatură, expert parlamentar la Camera Deputaților si pentru câteva firme de consultanță financiară, unde a oferit analize economice și financiare ale companiei, strategii și planuri de restructurare și dezvoltare a afacerilor, analize sectoriale și de companie, consultant pentru emisiuni de titluri de valoare (acțiuni și obligațiuni), analiza pieței, evaluarea activelor și activelor pentru fuziuni și achiziții, cu privire la Industria metalurgică (oțel, aluminiu și fără sudură și tuburi de sudură); Energie (producție, transport și distribuție de petrol, gaze și electricitate); Servicii bancare, de Asigurări și alte servicii financiare, Industrie; Industria echipamentelor agricole; Industria chimică; Industria farmaceutică (producție și distribuție angro), Servicii municipale, Industria de depozitare a produselor agricole, Construcții.

 

Ovidiu Maican

Ovidiu MaicanOvidiu Maican este doctor în drept şi lector universitar la ASE, catedra de Drept. A fost propunerea Freedom House România pentru funcţia de membru CSM din partea societăţii civile.

Între anii 1993 şi 1994 a fost expert la Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi. Din anul 2001, a fost expert PHARE în România.

 

Radu Constantin Erhan

Radu Constantin Erhan este un cunoscut jurnalist de investigaţii bucureştean. Din când în când, postează articole specifice profilului său. A lucrat de-a lungul timpului pentru unele dintre cele mai importante oublicaţii din România. Numele de presă de la StareaPresei.ro este un alias.