Aurelian Pavelescu: Iranul a început al patrulea război mondial

Share

O noua postare halucinanta de partea lui Aurelian Pavelescu, presedinte al PNTCD. El sustine ca a inceput „al patrulea razboi mondial”, in conditiile in care nu exista date si informatii ca ar fi fost si un al treilea razboi mondial.

DONEAZĂ ACUM





PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Pavelescu vorbeste despre „al 4-lea razboi mondial” si il acuza pe Klaus Iohannis ca „nu stie foarte bine unde este Yemenul pe harta”. „Acesti sconcsi politici, de la Iohannis la Orban, Rares Bogdan, Ciolos si Dan Barna, se ocupa de fustele lui Kovesi si cum sa fure alegerile cu politia lor politica de sconcsi. Asta se intampla si pe la Bruxelles, cu sconcsii lor cu tot!”, ataca Pavelescu.

Postarea integrala:

IRANUL: A INCEPUT AL PATRULEA RAZBOI MONDIAL! NOI NE BATEM PRIN ROMANIA CU SCONCSII DE TEAPA LUI IOHANNIS, ORBAN, BARNA, CIOLOS…

In urma cu cateva zile a avut loc un eveniment la fel de grav cu cel din 11 septembrie 2001, doborarea de catre Al Quaeda a turnurilor gemene din New York. Un atac masiv cu drone de ultima generatie si rachete de croaziera au incendiat si avariat puternic capacitatile industriale petroliere ale Arabiei Saudite, cel mai important exportator din lume, cu o cota de piata de 10% din productia mondiala. Instantaneu piata petroliera a cazut cu 5%, ceea ce a condus la decizia lui Donald Trump de a recurge la rezervele strategice ale SUA.

Atacul a fost revendicat de gruparea siitilor huthi – o miscare religioasa anti-sunnita, care a ocupat de 5 ani o mare parte a Yemenului si impotriva careia s-a format o larga coalitie din care fac parte Arabia Saudita, Emiratele Arabe, Qatarul, alte state sunnite, sprijinite de SUA. Huthi au rezistat cu sprijinul nerecunoscut dar evident al Iranului, cea mai mare forta siita de pe glob. Este motivul pentru care toate privirile coalitiei anti-huthi din Yemen sunt indreptate spre Iran, ca responsabil pentru atacul impotriva uriasului lui dusman, Arabia Saudita, dar si a principalului aliat al acesteia, SUA.

Reactia SUA, a sauditilor si aliatilor lor a fost de uluiala si neputinta. In afara unor declaratii ca ale lui Mike Pompeo, un incompetent si arogant, care avea timp acum vreo doua saptamani de Liviu Dragnea de la Teleorman – un prienten al americanilor de altfel -, ca atacul asupra sistemului global energetic este ”un act de razboi” din partea Iranului, mai nimic. Insusi Trump, prietenul de nevoie al lui Kim Jon Un, s-a limitat la noi sanctiuni economice contra Iranului. Germania, Franta si altii o dau cu ”dezescaladarea” si revenirea la Acordul nuclear din 2015, denuntat pe Trump cu surle si trambite acum un an si jumatate.

Ministrul de externe iranian Zarif tocmai a declarat ca orice actiune militara impotriva Iranului se va solda cu un razboi total, riposta fiind imediata si plenara. Yemenitii huthi au si ei in vizor Dubaiul si Abu Dhabi, aflate la o aruncatura de bat. O primejdie la fel de mare o reprezinta militiile siite pro-iraniene, antrenate si inarmate de Iran, din Irak, la frontiera nordica a Arabiei Saudite, care numara 150.000 de combatanti, ceva coplesitor. Se adauga vulnerabilitatea venita din Turcia, care a jucat decenii intregi un rol de descurajare a Iranului, dar sta azi la masa cu Putin si Ayatolahul, intorcand armele impotriva occidentului: probabil SUA nu va primi de acolo niciun sprijin. Rusia si China se vor opune si ele intrarii in coalitia occidentala.

Atacul impotriva instalatiilor petroliere saudite reprezinta o umilire uriasa a SUA, nu doar un avertisment si o provocare. Toata presa americana voreste de asta. Ce va face Trump? Va arunca planeta in aer, printr-un razboi a la Pirus, sau va ceda, transformand Iranul in actor global? Oricum nu e bine. Optiunea pentru razboi pare azi compromisa. Chiar daca Iranul va fi lovit apocaliptic, odata cu el s-ar scufunda Arabia Saudita, Qatarul, Emiratele si toata prezenta SUA in Orientul mijlociu, cu suportul neconditionat al Rusiei. Dar se va scufunda si intreaga economie globala, cu efecte dezastruoase chiar asupra SUA. Pentru ca, este clar acum, Iranul nu va ataca obiective militare, ci va inchide Golful Persic si va incendia intreaga industrie petroliera din Orientul mijlociu, ceea ce ar echivala cu trimiterea lumii in evul mediu: a dovedit ca dronele si rachetele lui nu pot fi oprite de cel mai scump si mai modern sistem de aparare din afara SUA din lume, al sauditilor.

Cum s-a ajuns la asa ceva? Cum a ajuns Iranul la o asemenea pozitie de forta? Un singur raspuns: falimentul unei intregi paradigme politice occidentale. S-a mai intamplat in istorie, la caderea Ierusalimului si a Constantinopolului.

Romania este foarte aproape de ochiul ciclonului si, posibil, o tinta. Ce sa-i ceri lui Klaus Iohannis, responsabil cu politica externa si securitatea nationala prin Constitutie? Ma indoiesc ca stie foarte bine unde este Yemenul pe harta, stie doar de turisticul Dubai, desigur. Acesti sconcsi politici, de la Iohannis la Orban, Rares Bogdan, Ciolos si Dan Barna, se ocupa de fustele lui Kovesi si cum sa fure alegerile cu politia lor politica de sconcsi. Asta se intampla si pe la Bruxelles, cu sconcsii lor cu tot!

Cu asemenea lideri si mentalitati care ne-au devorat societatea, ne meritam soarta! Ca popor ne-am intors fata si de la Dumnezeu!

Share