AUR vrea control parlamentar la averea lui Klaus Iohannis

Share

AUR face încă un pas în faţă, în atacul concertat făcut la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, de diverse entităţi, aparent fără legătură între ele.

AUR a anunțat, pe pagina oficială de Facebook, că va iniția procedurile parlamentare pentru controlul averii președintelui Klaus Iohannis.

„Este subiectul pe care toată clasa politică l-a ignorat, până acum!”, susține AUR.

„În urmă cu aproape șase ani, opinia publică era șocată de informația potrivit căreia Președintele României, Klaus Iohannis, pierduse definitiv în instanță una dintre casele pe care le avea în proprietate.

În 2015, familia președintelui Klaus Iohannis a pierdut definitiv, la Curtea de Apel Brașov, un proces privind un imobil din centrul Sibiului.

Curtea de Apel Brașov a respins recursul declarat de Klaus și Carmen Iohannis și a menținut decizia Tribunalului Brașov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu.

Klaus Iohannis nu a explicat niciodată public modul de proveniență al averii sale, în ciuda acestei sentințe definitive care ridică mari semne de întrebare.

‘Această soluție, după părerea mea, nu este bună, mă nemulțumește și, împreună cu avocații mei, căutăm cele mai bune căi pentru a contesta această soluție’, a declarat Klaus Iohannis, după finalizarea procesului.

“Românii ar fi nemulțumiți de faptul că nici până astăzi cel care ocupă cea mai înaltă demnitate în statul român nu a explicat clar cum anume a dobândit cele șase case, dintr-un salariu de profesor, ulterior de primar.

Baza legală a inițiativei AUR ar fi dată de art. 25, din Legea nr. 115/1996 pentru declararea și controlul averii demnitarilor, magistraților, a unor persoane cu funcții de conducere și de control și a funcționarilor publici, care prevede că ‘Averea Președintelui României va putea fi cercetată numai după încetarea exercitării mandatului, iar pe durata acestuia, numai la solicitarea sa sau pe baza hotărârii Parlamentului României, adoptată cu votul majorității deputaților și senatorilor.

În acest ultim caz, Președintele României poate da Parlamentului explicații cu privire la faptele ce i se impută.

AUR va iniția procedurile parlamentare pentru ca organele abilitate să demareze controlul averii președintelui României, Klaus Iohannis”, a declarat deputatul AUR, Dan Tanasă.

Share