home CORUPTIE, POLITICA Augustin Zegrean nu exclude un mandat de arestare pentru Kovesi

Augustin Zegrean nu exclude un mandat de arestare pentru Kovesi

Share

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, crede că aceia care o cheamă la audieri la Parchet pe fosta șefă a DNA acum, în plin proces de selecție a procurorului european, se bucură prematur că ar putea bloca astfel numirea ei în funcția de procuror-șef european.

Aceasta pentru că oficialii de la Bruxelles angrenați în această procedură cunosc foarte bine și respectă prezumția de nevinovăție.

Zegrean se declară aproape convins că Laura Codruța Kovesi va fi aleasă în această funcție, dar nu exclude nici varianta de a fi împiedicată să plece din țară, prin interdicție de părăsire a țării sau chiar prin mandat de arestare.

Zegrean: PSD-iştii se bucură prematur, ar însemna că ne întoarcem sub comunism

“Cred că se bucură prematur cei care au făcut chemarea ei la Parchet tocmai acum, pentru că ea este angrenată în acest mecanism de selectare a procurorului european și acolo are de-a face cu oameni care cunosc și respectă prezumția de nevinovăție.

Dacă acest principiu nu ar exista, ar însemna că ne-am întoarce în vremea comunismului. I-am auzit pe unii spunând că Kovesi trebuie să își dovedească nevinovăția.

Nu, ea nu trebuie să își dovedească nevinovăția, trebuie să îi dovedească alții vinovăția, dacă ea există. Oamenii aceia de la Bruxelles cunosc aceste lucruri și le respectă. Nu cred că se va întâmpla nimic pentru că procedura este foarte avansată”, a afirmat fostul președinte al CCR.

Augustin Zegrean nu crede în blocarea de către România a candidaturii Codruţei Kovesi

El spune, însă, că este posibil ca Laura Codruța Kovesi să fie împiedicată să plece din țară, printr-o interdicție de părăsire a țării impusă în acest dosar, iar într-o astfel de situație “nu are decât” să ceară amânarea procedurii la Bruxelles, până când își rezolvă problemele din țară.

De asemenea, Zegrean nu exclude nici emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele lui Kovesi, pentru a bloca alegerea ei în funcția de procuror-șef european și într-o astfel de situație sigur că nu va sta nici Europa după noi până când ne spălăm toate rufele în public și vor spune cu românii nu ne facem de lucru, că uite ce fac, o numim procuror european și ei o arestează”.

Citeşte şi
Curtea de Apel Ploieşti a admis contestaţia depusă de fostul deputat Sebastian Ghiţă şi a
DNA a cerut ÎCCJ emiterea unui al treilea mandat de arestare preventivă pe numele lui
Premierul Viorica Dăncilă a declarat că este total de acord cu ce a transmis Tudorel
Actorul Mihai Călin şi-a exprimat punctul de vedere în privinţa candidaturii Codruţei Kovesi la şefia
Călin Popescu Tăriceanu a declarat că nu o vede nimic pe fosta șefă DNA, Laura
Avocatul Cristian Băcanu (PNL) le-a oferit lui Adrian Ursu (Antena 3) şi Gabrielei Zoană (europarlamentar
Frica lui Liviu Dragnea de pușcărie ar putea fi motivul pentru atacarea Coduţei Kovesi, a
În lunga serie de aberaţie debitate de Ion Cristoiu în ultimii ani, de când şi-a
Antena 3, prin Mihai Gâdea şi acoliţii de la Sinteza zilei, vârful de lance al
Rareş Bogdan susţine că Laura Codruta Kovesi este în acest moment favorită pentru funcţia de
Share