Augustin Lazăr atacă în instanţă procedura de revocare din funcţie

Share

Procurorul general Augustin Lazăr a atacat vineri în instanță procedura de revocare declanșată de ministrul justiției, Tudorel Toader.

Augustin Lazăr, atac în instanţă la acţiunea politică a lui Tudorel Toader

Anterior, Inspecția Judiciară dăduse verdictul: activitatea managerială a conducerii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost eficientă.

Tot ieri, Augustin Lazăr a depus la ministerul justiției o plângere prealabilă contra actului administrativ reprezentat de raportul de revocare al ministrului Tudorel Toader.

Ce spune Inspecţia Judiciară despre Augustin Lazăr

Biroul de informare şi relaţii publice, raportat la susţinerile ministrului Justiţiei privind desfășurarea activității la P.Î.C.C.J. de către trei doamne procuror care au efectuat anterior, în calitate de inspectori judiciari, un control al activității P.Î.C.C.J. , este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În perioada 4 – 29 septembrie 2017, Inspecția Judiciară a efectuat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție un control privind eficiența managerială și modul de îndeplinire a atribuțiilor ce decurg din legi și regulamente, precum și respectarea normelor procedurale și regulamentare de către procurorii și personalul auxiliar de specialitate.

Echipa de control a fost formată dintr-un nunăr de 7 inspectori.
Prin Hotărârea nr. 716 din 21 noiembrie 2017, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, la lucrările căreia participă cu drept de vot și ministrul justiției, cu unanimitate, a aprobat raportul Inspecției Judiciare care a concluzionat că ,,activitatea managerială a conducerii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost una eficientă”.

Din echipa de inspectori, ulterior încetării calității de inspector judiciar prin ajungerea la termen a mandatelor de numire, două doamne procuror și-au continuat activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Una dintre acestea a fost numită printr-o hotărâre a Secției pentru procurori într-o funcție de conducere iar, cea de a doua, la data afirmațiilor ministrului justiției, nu mai activa în cadrul P.Î.C.C.J.

Share