home POLITICA Atentatul de la Charlie Hebdo, operaţiune sub steag fals?

Atentatul de la Charlie Hebdo, operaţiune sub steag fals?

Share

Atentatul

Atentatul de la Charlie Hebdo are ingredientele unei operaţiuni sub steag fals şi le vom enumera în continuare.

false flag operations: describes covert operations designed to deceive in such a way that the operations appear as though they are being carried out by entities, groups, or nations other than those who actually planned and executed them. Operations carried out during peace-time by civilian organizations, as well as covert government agencies, may by extension be called false flag operations if they seek to hide the real organization behind an operation. Geraint Hughes uses the term to refer to those acts carried out by “military or security force personnel, which are then blamed on terrorists.

(trad. rom.) operaţiunea sub steag fals: operațiune sub acoperire, menită să inducă în eroare, în așa fel încât operațiunile apar ca și cum sunt efectuate de entități, grupuri sau națiuni, altele decât cele care de fapt le-au planificat și executat. Operațiunile realizate în timp de pace de către organizațiile civile, precum și de către agenții guvernamentale secrete, ce pot fi prin extensie numite operațiuni sub steag fals dacă ele caută să ascundă organizarea reală din spatele unei operațiuni. Geraint Hughes utilizează termenul pentru a se referi la acte efectuate de “personalul militar sau cel al forțelor de securitate, care sunt apoi puse pe seama teroriștilor”.

Acum să vedem “Atentatul Charlie Hebdo”, aşa cum este descris de fostul jurnalist Daniel “Bilă” Ionescu, de care mă leagă o veche amiciţie.

Bilă e un fost jurnalist de investigaţii foarte bun şi la cei ca el cu chestiile astea, cu atentatul frenetic care se sprijină pe atentatori ce fac balet cu cetăţenii cinstiţi, nu merge aşa, se prinde.

Aşadar, zice Bilă (şi le zice bine, i-am mai rectificat puţin limba vorbită tipică Facebook),…

înarmați până-n dinți, doi indivizi merg la redacţia unei publicaţii și omoară cu sânge rece 12 oameni. După care pleacă. După ce pleacă, își pierd un buletin de identitate în mașină. Probabil că nu era nevoie să-și piardă buletinul în mașină, atâta timp cât îl lasă pe șofer să plece.

Dar au vrut să fie foarte siguri că, în cazul în care puștiul ăla de 18 face pe el la interogatoriu și uită cum îl cheamă, să rămână ceva concret. Pe puști l-au lăsat să plece, că-l aștepta mă-sa, vecina lor de la parter.

Teroriștii sângeroși capturează o mașină, dar o roagă frumos pe șoferiță să se dea jos, că nu au același drum. După care se întâlnesc cu un sătean, pe care îl salută cu respect și-l asigură că ei sunt niște sângeroși criminali numai cu uniformele. Posibil ca ziariștii ăia să fi fost îmbrăcați în camuflaje, ca liviu mihaiu…

În final, mai iau un ostatic, la tipografie. pe care îl lasă-n viață.
Dar ies ca niște lei paralei, trăgând spre polițiști. Şi mor repede. Fără să folosească aruncătoarele de rachete, fără să lase dâre de morți pe unde au trecut, fără să respecte manualul teroristului, adică să semene teroare, mai ales când știau că s-au trezit morți în dimineața în care au decis să facă ce au făcut.

Prin comparație, un terorist cu o vestă explozivă pe el se urcă în autobuz, trage o bășină, după care coboară și se aruncă în aer singur. Mda, o să ziceți că ăștia și-au făcut treaba la charlie hebdo, dar…

dar nu aşa îşi fac treaba nişte fanatici, care au învăţat pe de rost manualul teroristului, apoi l-au făcut ciorbă şi l-au halit, ca să-l pătrundă mai bine.

• citeşte şi: Povestea incredibilă a managerului luat ostatic de cei doi terorişti responsabili de masacrul de la Charlie Hebdo: ”Le-am dat cafea, am discutat o oră şi i-am pansat unuia o rană”

Deci: nu avem în acest moment date despre o operaţiune de tip false flag, dar atentatorii s-au comportat ca atare. Aşa s-au petrecut lucrurile şi cu 9-11. Am scris o serie întreagă pe acest subiect.

Întâi, a fost remarcat comportamentul straniu, atipic al atentatorilor în Atentatul 9-11. Mohamed Atta & The Islamic Gang, fanatici cititori din scoarţă-n scoarţă a Coranului, au petrecut cu prostituate americane înainte să deturneze avionul.

Apoi, s-au descoperit ciudăţenii. Cel mai câştigat financiar din toată povestea a fost proprietarul Twin Towers, iar înainte de evenimente avuseseră loc exerciţii pentru un atentat precum cele petrecute. Ca o repetiţie generală. Ca să se ştie mai bine ce nu trebuie făcut ca să iasă atentatul.

Acum, aşteptăm să vedem: vor apărea astfel de probe ale unei operaţiuni acoperite? Evident, de dispariţia sărmanului Cabu şi a colegilor săi de redacţie se bucură cel mai mult deopotrivă fanaticii musulmani de pe Tigru şi pudibonzii creştini de pe Sena şi Tibru.

Citeşte şi
Charlie Hebdo îşi amână sine die apariţia pe piaţă

Charlie Hebdo a anunţat că-şi amână sine die apariţia următoarelor două numere ale publicaţiei, pentru Read more

Ambasada SUA a publicat o caricatură cu Obama, apropo la atentatul de la Charlie Hebdo

Ambasada SUA la Bucureşti bate apropouri pe Internet despre caricaturi şi relaţia dintre aceştia şi Read more

Charlie Hebdo sau cât de aproape suntem de nebunie

Charlie Hebdo este, în aceste zile, pe buzele tuturor. Tirajul ultimului număr al revista, suplimentat Read more

Radu Banciu spune orori despre Islam

Radu Banciu a avut o ieşire de extremist de dreapta ateu, condimentată puternic cu accente Read more

Caricaturile “geniilor” de la Charlie Hebdo

Caricaturile publicate de-a lungul timpului de către cei de la Charlie Hebdo sunt considerate acum Read more

Charlie Hebdo, pretextul. Legea Big Brother, scopul

Charlie Hebdo a fost ocazia, pretextul, ocazia nepreţuită care este folosită acum pentru repunerea pe Read more

Charlie Hebdo. Masacru oribil şi neînţelegere a Islamului

Charlie Hebdo a fost atacat ieri de doi sau trei fundamentalişti musulmani, maghrebieni francezi, care Read more

Mediasind: Condoleanțe pentru familiile jurnaliștilor francezi uciși!

Mediasind, sindicatul reprezentativ al jurnaliştilor din România, transmite condoleanţe membrilor familiilor jurnaliştilor ucişi de la Read more

Revista presei. USL, Prima Piscina

~Boc vrea sa-l dea jos pe seful agentiei de mediu~parlamentari pe linie de fuga~Apple dupa Read more

Revista presei. Actiunile BlueLink “nu se pupa”

~criza isi are originile in tragedia de la 11 septembrie~SUA nu uita si nu iarta~ce Read more

Share