home EVENIMENT, POLITICA Atentat terorist în Munchen (live commentary)

Atentat terorist în Munchen (live commentary)

Share

UPDATE 00.35: Cancelarul german Angela Merkel a convocat pentru azi, sâmbătă, celula de criză a Consiliului Naţional de Securitate, conform Digi24.

UPDATE 00.15: Rareş Bogdan, pe Realitatea TV, acum, informează că şeful poliţiei din Munchen afirmă că sunt 11 morţi.

UPDATE 00.11: Mesaj de condoleanţe al preşedintelui Klaus Iohannis pe Twitter:

[vc_row][vc_column][vc_column_text] [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

UPDATE 00.08: Casa Albă condamnă “aparentul atac terorist“, conform Politico.

UPDATE 00.05: Poliţia caută trei suspecţi, despre care se crede că în aceste momente fug în continuare, conform Radio Free Europe. În acest moment, jurnalistul munchenez Mihai Rusu anunţă că unul dintre cei trei atacatori s-ar fi sinucis.

UPDATE 0.00: Fox32 News anunţă opt morţi confirmaţi. Surse apropiate poliţiei muncheneze nu confirmă că al nouălea mort este dintre atacatori, conform Realitatea TV, dar Baltimore Sun afirmă că au fost găsite până în prezent nouă cadavre..

UPDATE 23.39: Nouă morţi confirmaţi, conform Realitatea TV. CNN anunţă 12 sau 15 morţi, cifrele variază.

UPDATE 23.21: Gara Centrală din Munchen este evacuată chiar în aceste momente.

UPDATE 23.13: Şapte morţi confirmaţi de poliţia bavareză. Nu sunt în acest moment indicii de atentat terorist islamic.

UPDATE 23.05: După ce autorităţile germane au cerut munchenezilor să nu publice imagini sau filme cu atentatorii, aceştia au început să pună pe Facebook pisici.

UPDATE 22.56: Unul dintre atentatori s-ar fi împuşcat în cap, afirmă mai multe surse, însă informaţia nu se confirmă. Pe de altă parte, nici unul dintre atentatori nu a fost până acum prins, în timp ce altul ar fi fost văzut pe acoperişul mall-ului. În acest timp… forţele antitero trebuie să vină de la Bonn ca să pună la punct lucrurile la Munchen.

UPDATE 22.51: Cel puţin şase morţi, conform KKVT. Între victime ar fi şi copii, arată Realitatea TV, care a verificat informaţia din trei surse independente.

Un atac terorist a avut loc într-un magazin McDonald’s aflat într-un mall dintr-un cartier din vestul oraşului Munchen, unde cel puţin jumătate dintre locuitori sunt străini. Se crede că sunt mai mulţi morţi lângă acest shopping center.

Cel puţin un atacator a deschis focul lângă un mall din Munchen exact după ora 18.00 vineri, omorând mai multe persoane şi rănind şi mai mulţi oameni, conform oficialilor germani.

Atacul a dus la oprirea traficului şi transportului public din Munchen. Acesta este al treilea oraş ca mărime din Germania. “În acest moment, nu ştim unde se află făptaşuş sau făptaşii”, spune poliţia din Munchen, atrăgând atenţia: “Vă rugăm, fiţi prudenţi şi evitaţi zonele publice”.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text] [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Poliţia din Munchen spune că a primit un apel la 17.30, vineri, de la cineva care anunţa că auzise focuri de armă pe Hanauer Street, mutându-se spre Ries Street şi apoi spre Olympia-Einkaufszentrum, adică spre mall-ul olimpic.

Un video ridicat online arăta un bărbat îmbrăcat în negru, ce părea înarmat cu o puşcă şi un pistol, deschizând focul lângă un restaurant McDonald’s. Poliţia a spus că sunt martori care au raportat prezenţa a trei indivizi înarmaţi.

Poliţia a mai anunţat, într-o declaraţie pe pagina sa de Facebook, că nu există nici o informaţie verificată asupra gravităţii injuriilor sau asupra numărului victimelor.

Citeşte şi
Românul erou care s-a bătut cu teroriştii la Londra e brutar

Mulţi s-au întrebat dacă este şi vreun român victimă a atacurilor din noaptea de 3

Stuart Ramsay şi deontologia tomberonului răsturnat

Stuart Ramsay este unul dintre acei buni jurnalişti occidentali, pe care, dacă-i întâlneam în debutul

HVIM voia să arunce în aer o conductă de gaz metan

Liderii HVIM din Transilvania au discutat posibilitatea de a arunca în aer o conductă de

De ce nu e pregătită România pentru refugiaţi

Săptămânile care au trecut au adus în prim-plan o nouă întrebare: este pregătită România să

Radu Banciu spune orori despre Islam

Radu Banciu a avut o ieşire de extremist de dreapta ateu, condimentată puternic cu accente

USL. Coerenţi în destructurare, incoerenţi în guvernare

Cum se explica oare faptul ca aceiasi oameni sunt foarte eficienti in a destructura statul

10 ani de la 9.11 (7) Tehnica discreditării

In loc să ne confundăm cu creierul unic prin care respiră fluxul de idei oficial-confirmate,

10 ani de la 9.11 (6) Revoluţia, lovitura de stat şi conspiraţia din 89

Exemplul care ne este cel mai la îndemână nouă, românilor, este cazul Revoluției şi loviturii

10 ani de la 9.11 (5) Între teoria conspiraţiei şi aberaţie

Ce este o teorie a conspiraţiei? O prostie? Există sau nu există conspiraţii? Noi credem

10 ani de la 9.11 (4) Neo/teoconservatorii americani

Va trebui să înţelegem că orice sistem democratic conţine în sine germenii propriei sale decadenţe

Share