home ECONOMIE, POLITICA Asasinii economici dintre noi, printre noi, peste noi

Asasinii economici dintre noi, printre noi, peste noi

Share

Noile taxe anunţate de Guvern, desigur măsuri economice prociclice, sunt piatra de moară pe care USL o pune de gâtul României, cu cinism. Scopul urmărit de Executiv prin noile taxe anunţate e să mai stoarcă nişte bani în plus.

Exact de la omul simplu, pentru a întinde starea de lăhăială generalizată, pe cât se poate, până la alegerile prezidenţiale, ori chiar şi după acestea.

Până atunci, românii trebuie zăpăciţi, divizaţi, împărţiţi, ameţiţi, intoxicaţi, dezinformaţi cu adevăruri incontestabile, amestecate cu minciuni zise răspicat, la preţ de adevăr, lângă adevăr, odată cu el, de exemplu despre faptul că noile taxe sunt compensate, şi chiar mai mult de-atât, de măriri de pensii, salarii sau CAS, în realitate modice.

Guvernul a înţeles că economia intră-n shut down. La primăvară, mai nimic nu va mai funcţiona. Vrea să se caţere, cu noile taxe, pe stârvul economiei oprite, ce începe să miroasă, punând bir pe stâlp, apa energetică şi aerul respirat, dacă e posibil.

Banii extorcaţi vor fi folosiţi pentru menţinerea stazei hipnotice preelectorale, apoi electorale a captivilor economici. Mai furăm la vot (nu contează ce fac procurorii, oricum, cu preşedintele nostru la Cotro, punem lacăt Justiţiei), am rezolvat problema.

Ce urmează? Poate noi taxe-n viitor (omule, nici nu-ţi imaginezi cât poţi suporta) şi reluarea aceloraşi metode de împilare, în spirală ciclică.

Această abordare, soră bună cu cea din 1990-primăvară – şi atunci inflaţia a fost galopantă, şi atunci s-au introdus noi taxe, şi atunci s-a arătat cu degetul la duşmanul de clasă  exacerbată de tinereţea şi lăcomia noilor asasini economici ai naţiuni ridicaţi dintre noi, pitiţi poate unii încă printre noi, căţăraţi alţii deja peste noi, dovedeşte totala neînţelegere a desfăşurării fenomenelor economice şi sociale.

Aceşti oameni nu pricep că în prezent, prin introducerea noilor taxe, tocmai îşi lustruiesc toboganul, nici cât de aproape sunt de momentul în care-şi vor da drumul graţios pe el, când bolboroseala micilor proteste cotidiene se va transforma în răcnetul unuia singur.

Nota: BNR a reacţionat imediat, la măsurile prociclice ale Guvernului, de introducere de noi taxe, micşorând dobânda cheie de la 4,25% la 4%, evident o măsură anticiclică.

Share