home POLITICA Aşa dotează PSD Armata Română! Cum arată uniformele băieţilor noştri din Afganistan!

Aşa dotează PSD Armata Română! Cum arată uniformele băieţilor noştri din Afganistan!

Share

Noua uniformă în Armata Română a fost învinsă de soarele din Afganistan! Abia intrate în dotare, uniformele infanteriștilor români s-au decolorat după doar șase luni de misiune.

Vestoanele și pantalonii au căpătat o cu totul altă culoare din cauza expunerii la soare. Din această cauză, s-a ajuns la situații hilare în care pare că militarii români fac parte din armate diferite. Amata susţine că sunt probleme doar la primul lot.

Scămoşată şi tocită vai mama ei

O uniformă românească după șase luni de Afganistan arată foarte diferit de una nouă. Fotografiile au fost făcute în urmă cu o lună. În momentul în care pui unul lângă altul doi militari români – unul care termină misiunea și unul care abia vine în Afganistan – ai impresia că sunt din două armate diferite. Pe lângă faptul că se decolorează la soare, noua uniformă se scămoșează imediat și intră la apă.

De altfel, ministrul Mihai Fifor și generalul Nicoale Ciucă, șeful Statului Major al Apărării, au primit foarte multe plângeri în timpul vizitei în Afganistan.

Deși uniformele au fost testate înainte, armata recunoaște că au fost probleme cu primul lot. Potrivit unui comunicat al MApN, pentru ultima etapă de aprovizionare de 51.000 de uniforme, au fost găsite soluții tehnice ca acestea să nu se mai decoloreze și să se scămoșeze așa de ușor.

Anul trecut, pe sistemul public de licitații a apărut un anunț de atribuire pentru un acord de furnizare de echipament. Armata a cumpărat uniforme de luptă, îmbrăcăminte pentru protecția împotriva intemperiilor, tricouri, rucsacuri și bocanci de la mai multe firme românești. Valoarea contractului este de peste 146 de milioane de lei, adică ceva mai mult de 30 de milioane de euro.

Noile uniforme au fost lansate cu mare fast la Cercul Militar Național, în toamna lui 2016. Acum armata recunoaște eşecul, dar nu spune nimic despre cine ar fi vinovat și la cât se ridică paguba.

Citeşte şi
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat că Traian Berbeceanu va fi numit șeful său
Jurnalistul Sabin Orcan dezvăluie adevăratul motiv al demisiei lui Mihai Fifor de la Ministerul Apărării
Pentru că trebuie să iasă cine trebuie, Liviu Dragnea ameninţă cât poate, pe unde poate
Noi stenograme cu Adrian Ţuţuianu au fost publicate exact înainte de şedinţa CExN, în care
Liviu Dragnea i-ar fi dat lui Elliot Broidy bani prin intermediul unui contract încheiat cu
Agerpres a publicat o ştire, conform căreia ministrul Apărării s-ar fi referit la un Schengen
Principala calitate a unui stat NATO este previzibilitatea. Conspiraţia Rusiei, care se întrevede din spatele
MApN a anunţat public că are o cerere de ofertă de utilare pentru bazele aeriene.
Preşedintele Klaus Iohannis nu a fost invitat să participe la ceremoniile de Ziua Aviaţiei din
Organizaţia de hackeri ruşi Urşii Fiţoşi a încercat un atac de phishing contra MApN, care
Share