home DIVERSE Arta de a deveni somer cu acte (Roland Catalin Pena pentru Ziua Veche)

Arta de a deveni somer cu acte (Roland Catalin Pena pentru Ziua Veche)

Share

Sa incepem de la km zero al drumului obtinerii carnetului de somer dedicat. Mai intai si intai trebuie sa te asiguri ca firma la care lucrezi intra in faliment. Fie ca pui si tu umarul la greu in acest sens, fie ca are un manager prost ca noaptea sau un patron suficient de hotz, fie ca nu o iarta criza economica mondiala.

Mai exista si sansa ca firma sa faca doar disponibilizari. Ca sa-ti atingi obiectivul, in acest caz, e musai sa te pui rau cu seful: il injuri de mama, de cristelnita ori pur si simplu te faci ca-i vrei postul. Mai sunt si alte variante care depind de imaginatia si determinarea fiecaruia.

Este total nerecomandat sa-ti dai demisia sau sa te desparti de locul de munca cu acordul partilor, pentru ca nu o sa-ti indeplinesti in veci visul de a-ti bate postasul la usa cu indemnizatia de somaj. Dupa ce te-ai asigurat ca esti pe cale cea buna, treci la nivelul urmator.

Te uiti pe Internet ce acte iti trebuie. Atentie, dupa ce vezi ditamai hartogaria iti vine sa te lasi pagubas. Sfatul meu e sa te tii tare, nimic nu se obtine usor in viata! Mergi la un xerox si cu 10 roni o sa ai o mapa de prezentare aproape completa. Dupa, sau inainte, da o fuga pana la fisc si fa o cerere pentru eliberarea adeverintei ca nu obtii niciun venit.

Peste 48 de ore mai da o raita sa iei tzidula. E gratuita. Pana te odihnesti, fii sigur ca ai 25 de roni si du-te la medicul de familie. Contracost, o sa intri in posesia unui certificat ca esti numai bun de munca. Apoi treci pe la firma, cere o hartie ca te-au disponibilizat si una ca este la zi cu darile la stat.

Daca n-a platit, inseamna ca ai mare ghinion. Imprumuta-te la un prieten si da-le tu banii sa-si achite datoriile. Altfel, totul se termina aici. Dosarul iti va fi respins de Fortele de Munca si e pacat. Urmeaza-ti visul!… citeste tot aici

Citeşte şi
Groşan a declarat că, atunci când a fost recrutat, i s-a pus în vedere că,
SOV controlează offshore-ul cipriot Comac Limited - au afirmat procurorii criminalişti din subordinea lui Marius
La 20 de minute dupa ce am anuntat ca site-ul Bursa este probabil victima unui
A doua parte a Armaghedonului Media este dedicata exclusiv trecutului omului de afaceri si politicianului
Armaghedonul Media, spunea un prieten, nu ar fi fost armaghedon daca nu ar fi fost
Joi, 20 mai 2010, orele 16.00, a inceput adunarea creditorilor de la falita SC ZIUA
Armaghedonul oltenesc antimafia este dedicat ilegalitatilor faptuite de Dinel Staicu si presupuse grupuri infractionale din
Falita ZIUA SRL aluneca pe panta FNI (Document), arata Ziua Veche. Ia sa vedem ce
Până la alegerile legislative şi prezidenţiale, “armaghedonizarea” mass-media s-a mai potolit, dar, odată cu începutul
Pe 13 februarie 2003, încurajaţi de demisia lui Gheorghe Mihail Dinu (zis Dinu Vamă) de
Share