home CORUPTIE, POLITICA Armaghedonul oltenesc antimafia

Armaghedonul oltenesc antimafia

Share

Ca si in cazul Armaghedonului precedent, al Apusenilor, dedicat manariilor facute la Filiala “Avram Iancu” din Alba Iulia a MINVEST Deva, si in cazul Armaghedonului oltenesc antimafia, dedicat presupuselor infractiuni faptuite de catre Dinel Staicu, nu sunt in posesia documentului si scriu numai in functie de ce au scris cei care au preferat sa transforme o anonima in articol de presa.

Ceea ce, din punctul meu de vedere, este o eroare. Cand lucram la Evenimentul Zilei, mi-au trecut prin maini sute de declaratii scrise si semnate, privind abuzurile comise pe Legea 18 a fondului funciar. Ulterior, am vazut altte sute de astfel de documente, pe diferite domenii, iar continutul era de diferite facturi, dar intotdeauna semnat de cineva care relata ceva.

Niciodata nu mi-a trecut prin cap sa public aceste relatari, oricat de spectaculoase ar fi fost ele si consider ca aceasta este o mare eroare jurnalistica. Ciudat este ca unul dintre cei care a publicat nu astfel de documente, ci unele anonime, este Sorin Rosca-Stanescu, omul care mi-ar fi ras in nas profesionist daca ii propuneam pe vremuri sa public o marturisire de factura celei pe care am descris-o anterior.

Cu atat mai mult este impardonabila si de neinteles transformarea in fapt de presa a unei anonime. In lumea stranie in care traiam pe 21 mai 2002 – si in care, asa cum vom vedea, mai traim si astazi, Sorin considera ca “vinde mai bine” daca publica in Ziua acest document anonim, facut articol. Dar nu, nu Rosca a fost primul care l-a publicat, ci… Dumitru Tinu, pe 3 mai 2002, in Adevarul!

Ambele publicari erau niste relatari ale presupuselor infractiuni ale lui Dinel Staicu, pe care nu imi permit sa le enumar, pentru ca inca nu mi-am pierdut uzul ratiunii. Ceea ce pot sa spun este ca am cunostinta ca s-ar putea adeveri in viitor, atunci cand vor existaeventual decizii judecatoresti definitive si irevocabile, doua semnalizari facute de acest raport anonim:

– posibila formare a unui grup infractional, care ar fi devalizat Banca Internationala a Religiilor cu peste 200 de miliarde de lei. Din acest grup infractional ar fi facut parte fostul presedinte BIR, Ion Popescu (care apare pe post de cadru superior al fostei Securitati in Armaghedonul SRI), precum si doi functionari de la BIR: Radian Raceala si Viorica Dutu.

eventuala fraudare a Transgaz Medias cu peste 11 milioane de euro. Fostul proprietar al clubului de fotbal Universitatea Craiova e acuzat de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave. Potrivit procurorilor, cei nouă urmariti in dosar ar fi acţionat ca o grupare cu caracter organizat, având un program şi atribuţii clar stabilite.

Articolul la care ma refer, cand scriu despre posibila fraudare de catre Staicu a Transgaz, este din anul 2007. Dupa cum se stie, pana in prezent procesul continua cu Staicu in libertate.

Citeşte şi
Grosan: Mi s-a spus că, dacă nu semnez, nu mai ajung la facultate (MFax)

Groşan a declarat că, atunci când a fost recrutat, i s-a pus în vedere că, Read more

Reţeaua firmelor lui Vîntu, deconspirată de procurori (Dan Badea)

SOV controlează offshore-ul cipriot Comac Limited - au afirmat procurorii criminalişti din subordinea lui Marius Read more

Ziariştii, fără drept la replică

La 20 de minute dupa ce am anuntat ca site-ul Bursa este probabil victima unui Read more

Armaghedon Media (II). Adevarul despre Dan Voiculescu

A doua parte a Armaghedonului Media este dedicata exclusiv trecutului omului de afaceri si politicianului Read more

Armaghedon Media (I). Operatorul, Guralivul si Romanticul

Armaghedonul Media, spunea un prieten, nu ar fi fost armaghedon daca nu ar fi fost Read more

Apel catre lichidator: Scoateti la vanzare marca si arhiva ZIUA! (Ziua Veche)

Joi, 20 mai 2010, orele 16.00, a inceput adunarea creditorilor de la falita SC ZIUA Read more

Revista presa(rilor). Falita Ziua SRL-n FNI

Falita ZIUA SRL aluneca pe panta FNI (Document), arata Ziua Veche. Ia sa vedem ce Read more

Arta de a deveni somer cu acte (Roland Catalin Pena pentru Ziua Veche)

Sa incepem de la km zero al drumului obtinerii carnetului de somer dedicat. Mai intai Read more

Armaghedoanele de campanie electorală

Până la alegerile legislative şi prezidenţiale, “armaghedonizarea” mass-media s-a mai potolit, dar, odată cu începutul Read more

Armaghedonul VAMA, penitenciarele si Media

Pe 13 februarie 2003, încurajaţi de demisia lui Gheorghe Mihail Dinu (zis Dinu Vamă) de Read more

Share