home CORUPTIE, POLITICA Armaghedonul Oligarhilor 68. Sorin Roşca Stănescu

Armaghedonul Oligarhilor 68. Sorin Roşca Stănescu

Share

Armaghedonul Oligarhilor 68. Sorin Roşca Stănescu

La momentul acestui succint CV, Sorin Roşca Stănescu era la începutul unei serii de fapte publice şi de “dezvăluiri” care l-au compromis aproape complet.

La Roşca există o integrare perfectă între trecutul, prezentul şi viitorul său, interesele sale, faptele sale şi implicările sale penale. De aceea se şi află acum în puşcărie.

Cu siguranţă, există o bonă filipineză care ştie mai multe. Completăm datele biografiei omului cu una omisă, ce ni se pare importantă: este unul dintre iniţiatorii şi fondatorii AZR (Asociaţia Ziariştilor Români), ce reunea în anii 90 jurnaliştii pro-Vest, dar şi omul ce a susţinut (în mod straniu) semnarea Constractului Colectiv de Muncă pe Ramura Mass-Media, din toată gaşca de boşi ai presei din care face parte, care s-a opus cu cerbicie.

A debutat ca ziarist în 70 la revista Amfiteatru, fiind student în anul I al Facultăţii de Drept. În 72 lucra deja la Viaţa Studenţească. A lucrat apoi la Informaţia Bucureştiului. În 87 lucrează împreună cu Horia Tabacu la departamentul Social.

După 90 scoate Libertatea pe scheletul fostului ziar comunist Informaţia Bucureştiului. Participă la muncă în redacţia ziarului „România Liberă”, primul ziar proaspăt privatizat, şi pune bazele unei secţii de investigaţie.

Se lansează în perioada protestelor anticomuniste, care au culminat cu Piaţa Universităţii. Apoi se implică activ în acţiunea de eliberare a bucureştenilor maltrataţi de minerii lui Roman şi Iliescu.

Roşca Stănescu este unul dintre puţinii ziarişti deconspiraţi de Măgureanu după 1990 şi care a fost forţat să recunoască public faptul că a colaborat cu fosta Securitate.

Este dat afară de la România Liberă şi ostracizat din viaţa publică. Îşi revine şi coordonează în 93 şi o altă tentativa de apariţie editorială, Ultimul Cuvânt, care se stinge la fel de repede precum a început. Participă la pornirea EVZ sub coordonarea lui Cristoiu.

Băcanu, cel care l-a dat afară de la România Liberă, îi propune să scoată împreună ziarul Ziua, dar din cauza unor probleme financiare ziarul Ziua este lansat pe piaţă cu următorul acţionariat: 50% pentru omul de afaceri Dinu Patriciu, 48% pentru România Liberă şi 2% pentru (n.n.: Roşca, supranumit în acei ani) Naşul.

În scurt timp, România Liberă îşi vinde acţiunile către Patriciu. Roşca şi-a vândut în cele din urmă şi el acţiunile, iar ziarul Ziua a fost vândut grupului Petrom Service.

Roşca conduce mai multe ziare în momentul de faţă şi gestionează şi o parte a imperiului mediatic ce s-a format la umbra sindicatului Petrom şi a lui Sorin Ovidiu Vântu.

Roşca este acţionar sau administrator la 15 firme în România. 7 dintre ele au legătură cu presa. Este vorba de Ziua S.R.L., unde şi-a vândut acţiunile către Petrom Service şi Comac Ltd. din Cipru, dar a rămas administrator prin intermediul firmei Media Protection (activităţi de consultare pentru afaceri şi management), pe care o deţine integral.

Tot prin intermediul Media Protection, deţine 10 procente din Best Media Press, societate care editează ziarul Gardianul, unde Nasul a devenit şi administrator.

Deţine acţiuni la societatea Grupul Editorilor şi Difuzorilor de Presă unde este şi preşedintele CA. Societatea aceasta operează reţeaua de vânzare a presei scrise „Acces Press”, iar în CA se găsesc nume sonore ale media din România.

Mai deţine procente în agenţia de ştiri „Rusia la zi”, la „Ziua de Constanţa” şi în tipografia „ESOP Omega”.

Urmează opt firme cu diverse obiecte de activitate, fără legătură cu presa: producţie de alcool (Agricola Alcohol Product SA), producţia de scaune (Agrochim Impex), agricultură (Agricola SA), restaurante (BO – NA Co 95), comerţ cu amănuntul şi cu ridicata (Ethos Med şi Elada Tours), turism (Marina Club) şi activităţi recreative (Captain Port Service).

urmează: Armaghedonul Oligarhilor 69. Horia Alexandrescu

Citeşte şi
PSD foloseşte copiii pentru a da mai puţini bani serviciilor secrete

PSD face propagandă de cea mai joasă speţă, trimiţând, ca argument, copiii la înaintare, ca Read more

Olguţa Vasilescu recunoaşte: Nu mai sunt bani pentru plata pensiilor!

Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, recunoaşte indirect, într-o declaraţie făcută la tv, că bugetul pensiilor Read more

Dumitru Iliescu: Credeţi ca această manifestaţie este spontană?

Dumitru Iliescu, consilier de taină al preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, lansează tema conspirativistă a intervenţiei Read more

RISE Project: Cine este Liviu Dragnea. Conexiunea cu TelDrum

Publicaţia de invetigaţii RISE Project a publicat ancheta anunţat asupra lui Liviu Dragnea. Conform acesteia, Read more

Balena Albastră vorbeşte limba serviciilor secrete ruse

Jocului sinistru Balena Albastră ar putea fi o iniţiativă a serviciilor secrete ruse. Aşa susţine Read more

Klaus Iohannis: Este bine că se discută despre servicii secrete

Presedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că "e bine că se discută despre serviciile secrete". Read more

Armaghedonul Oligarhilor 19. Băsescu, firul roşu şi frontul din umbră

Acest intertitlu din Armaghedonul Oligarhilor este menit să transmită un singur mesaj: că în a Read more

Băsescu: Am avut decretul demiterii gen. Coldea pe masă. Nu l-am semnat

Traian Băsescu a fost prezent în această seară la "Ultimul cuvânt", emisiunea lui Cătălin Striblea. Read more

Corinuţa (Creţu) cea cu vino-ncoa'(ce Colin)

Corina Creţu ar fi fost combinată cu Colin Powell. I-ar fi făcut acestuia declaraţii de Read more

Curiosul caz al domnului Valer Marian

Trebuie să tratăm cu atenţie, prudenţă şi multă suspiciune afirmaţiile lui Valer Marian. Este treaba Read more

Share