Armaghedonul Oligarhilor 55. Mogulii media şi servitorii lor

Share

Armaghedonul Oligarhilor 55. Mogulii media şi servitorii lor

Aceasta este introducerea unui lung capitol din Armaghedonul Oligarhilor, în care sunt luaţi la puricat mărunt mogulii mass-media.

Toate aceste lucruri care urmează sunt cunoscute de noi. Există trei categorii de informaţii date în continuare: cele confirmate oficial, cele afirmate de jurnalişti, în anchete şi investigaţii şi cele neconfirmate, în majoritate cunoscute de noi.

Mogulii sunt cei care deţin hăţurile dinozaurilor media. Ei nu dispar din viaţa publică. Ei sunt cei care au clădit presa în România. Fiecare în parte declară că a format cel puţin 100 de jurnalişti, dintre cei care acum au început să ocupe funcţii de conducere în media.

Au făcut şcoli de presă în interiorul redacţiilor, dar au transmis propriu model viciat. Pe structura încropită de ei, s-au clădit radiourile şi televiziunile, fiindcă în primii ani s-a dezvoltat presa scrisă, care a exportat masiv forţa de lucru către audiovizual.

Dinozaurii au format şi consumatorii de media. Ei au format şi modul în care reacţionează politicienii, oamenii de afaceri, publicitarii şi chiar interlopii vis-a-vis de jurnalişti: totul este de vânzare, orice este negociabil.

Anunţata apariţie a topului averilor mogulilor din gazetărie este un bun prilej de a ne reaminti de unde au început şi cum au procedat câţiva dintre ei.

urmează: Armaghedonul Oligarhilor 56. Succesorul lui Tinu-KGB, C.(T.) Popescu

Share