Armaghedonul Oligarhilor 3. UDMR, creaţia lui Iliescu

Share

Armaghedonul Oligarhilor 3. UDMR, creaţia lui Iliescu

UDMR a fost dintotdeauna aripa maghiară a FSN-FDSN-PDSR-PSD, tot astfel cum PRM a fost dintotdeauna o anexă a aceluiaşi nucleu dominat şi controlat de Ion Iliescu.

Adevăratul fondator al UDMR a fost Iliescu, baza organizaţiei fiind stabilită încă din primul “document” al Frontului, în care Iliescu anunţă drepturi speciale pentru minoritatea maghiară.

PRM-ul a fost practic fondat de Petre Roman şi Andrei Pleşu, cel care a oferit logistică lansării revistei România Mare, din fondurile Ministerului Culturii.

Revista condusă de cuplul Vădim – Barbu avea un singur obiectiv iniţial – nimicirea oricărei grupări opozabile Frontului condus de Ion Ilici Iliescu.

Din revistă, creată în urma aprobării acordate de Petre Roman, s-a clădit Partidul. Pe fond, PRM nici nu este un partid în adevăratul sens al cuvântului, ca şi UDMR-ul, care este de fapt un ONG cu un singur obiect de activitate – opoziţia faţă de instituţia Statului Român.

PRM-ul este mai degrabă o asociaţie de locatari ai “sentimentului românesc”, cuplaţi la viziunea excentrică şi definită de umorile personale ale unui singur personaj, care s-a dovedit a fi, la rândul său, nimic altceva decât extensia politică a “cârpei kaghebiste” Ion Iliescu.

Grupul revistei “România Mare” şi-a asumat explicit atacarea şi desfiinţarea grobiană a oricărei forme de Opoziţie politică faţă de FSN.

Ulterior, Alianţa Civică, moşită de Mihnea Berindei, agent cu acte în regulă, a preluat aceeaşi misiune – fărâmiţarea oricărei forme de agregare ideologică venită dinspre moştenitorii “partidelor istorice”.

urmează: Armaghedonul Oligarhilor 4. Colegiile invizibile

Share