home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Apelul MediaSind TVR către colegii din Televiziunea Națională

Apelul MediaSind TVR către colegii din Televiziunea Națională

Share

După pierderea reprezentativităţii la nivelul SRTV, prin plecarea masivă a membrilor către MediaSind TVR, din cauza  trădărilor liderilor sindicali care au negociat funcţii şi privilegii pentru ei şi familiile lor în loc de drepturi pentru membrii de sindicat, constatăm că în prezent se duce o amplă campanie de denigrare împotriva celor care au strigat că Împăratul este gol!

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Prima care a fost supusă înjurăturilor reprezentanților sindicatului de casă al conducerii, transformați în veritabili  jandarmi ai Doinei Gradea, a fost chiar reprezentanta salariaţilor din Consiliul de Administrație SRTV, care a avut „neobrăzarea” să întrebe în CA ce se întâmplă cu banii publici şi să reclame abuzurile săvârșite împotriva salariaţilor.

Atunci când aceasta a renunţat la calitatea de membru SPUSTV şi s-a înscris în  MediaSind TVR, preşedintele-director general  şi camarila sa au privit gestul ca pe un act de trădare ce trebuia imediat pedepsit. (amănunte aici: A fi membru de sindicat nu este un delict!) Iar campania de denigrare, cu înjurăturile din partea jandarmilor sindicali ai conducerii a început și continuă şi astăzi…

Zilele trecute, mai ales după comunicatele oficiale  de susținere, primite din partea principalelor organizaţii naţionale şi internaţionale  – Federația Internațională a Jurnaliștilor, Federația Europeană a Jurnaliștilor, UNI Global și Confederația CNSLR-Frăția, în sprijinul cererilor noastre de demitere şi sancţionare a abuzurilor comise de preşedintele-director general Doina Gradea și a camarilei sale, s-a intensificat campania de denigrare împotriva conducerii Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind – Filiala TVR, precum şi a liderilor Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind.

După ce președinții acestor organizații au fost opriţi, timp de 90 de minute,  la ordinul PDG de jandarmii instituţiei pentru a nu putea participa, conform legii, la şedinţa Consiliului de Administraţie, au fost chemaţi în sala de şedinţe reprezentanții SPUSTv și ai Sindicatului 2002, adică jandarmii sindicali ca să o apere pe șefa TVR şi pe complicii săi de acest nou abuz. Aceştia, împreună cu şefii direcțiilor Resurse Umane  si Juridic au lansat în spaţiul public o serie de dezinformări mizerabile.

Au susținut, bunăoară, că Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind  nu are calitatea de partener social în TVR şi nu poate să reprezinte angajaţii TVR, fapt neadevărat, pentru că, în conformitate cu Sentința Civilă  nr. 7 Fed/2017 a Tribunalului Muncipiului București şi prevederile Legii 62/2011 privind Dialogul Soical, federaţiile reprezentative la nivel de sector sunt reprezentative şi la nivelul instituţiilor/unităților  unde au membrii afiliaţi. Aceste lucruri au foste confirmate şi prin adresa nr. 36/I.M./17.07.2019 a Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale puse la dispoziţia SRTV şi a membrilor CA. (amănunte aici: Ministerul Muncii confirmă reprezentativitatea FAIR-MediaSind la nivel de instituție, în pofida dezinformărilor conducerii TVR). Precizăm că în SRTV,  Federația FAIR-MediaSind are afiliate două organizatii: SRJ  MediaSind şi Sindicatul Televiziunea Craiova.

Denigratorii noștri afirmă, în toate ocaziile, că Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind nu are personalitate juridică, că este o “fantomă” şi că, astfel, încasează ilegal cotizaţia membrilor de sindicat. Ori acest lucru nu este adevărat:

 SRJ MediaSind s-a înfiinţat prin Sentinţa Civilă nr. 2782/2001 ca organizație sindicală, în baza Legii nr. 54/1991.

În data de 15 martie 2017 prin Sentința Civilă nr.3486/2017, acesta a fuzionat cu Sindicatul TVR SIND, constituit în cadrul Societății Române de Televiziune ca organizație la nivel de unitate.

Menţionăm că Sentinta civilă de fuziune a fost înaintată oficial atât conducerii, dar si membrilor CA încă de la şedinţa din data de 24 iunie 2019 când au luat act de pierderea reprezentativităţii SPUSTv și de sentința de reprezentativitate a FAIR-MediaSind. În aceeași ședință membrii CA   au votat HCA nr 69 privind prezența reprezenților organizației noastre la toate  ședințele CA.

Totodată, precizăm că potrivit Statutului SRJ MediaSind, filialele organizaţiei nu deţin personalitate juridică, lucru permis de lege şi care diminuează birocraţia şi facilitează luarea unor decizii rapide în caz de necesitate.Nu în ultimul rând menționăm că sediul social al SRJ MediaSind se află în sectorul 1 București, contrar celor afirmate de aceiași jandarmi sindicali.

Nerecunoaşterea acestor documente legale depuse oficial la Registratura SRTV în atenția conducerii și a membrilor CA produce grave prejudicii, subminând funcţionarea normală a instituţiei, prin alterarea deciziilor care se iau în cadrul şedinţelor  Consiliului de Administrație. Să ne gândim, de exemplu, la concursurile organizate ilegal, fără prezenţa reprezentanţilor FAIR-MediaSind, asa cum cere legea.

Aceste ilegalități  au determinat pe membrii Adunării Generale a SRJ MediaSind –  Filiala TVR să decidă, prin vot unanim, sesizarea instituţiilor abilitate, pentru a cerceta aceste fapte aflate sub incidenţa prevederilor art. 297 Cod penal, referitoare la abuzul în serviciu.(amănunte aici Rezoluția Adunării Generale a MediaSind TVR)

Pentru că vrem să mergem până la capăt și dorim să înlăturăm toate ilegalitățile și abuzurile îndreptate înpotriva salariaților, facem un apel către toate persoanele care au fost sau sunt afectate de aceste decizii ilegale ale conducerii SRTV şi ale complicilor săi, să ne contacteze la adresa de mail tvr@mediasind.ro pentru a se constitui parte civilă vătămată în acţiunile demarate împotriva celor care se fac vinovaţi de aceste grave încălcări ale legii.

Nu vă fie frică, împreună suntem mai puternici!
Sindicatul Român al jurnaliștilor MediaSind – Filiala  TVR
Departament Comunicare

Citeşte şi
Doina Gradea (PDG TVR) dezinformează opinia publică

Într-un comunicat de presă transmis vineri, 26 iunie 2020, conducerea Societății Române de Televiziune face Read more

Membri ai CA TVR au cerut oficial: Doina Gradea, retragerea!

În urma abuzurilor repetate ale administrației Gradea și a managementului defectuos, astăzi, 18 iunie 2020, Read more

Cum pot fi concediați angajații TVR dacă încalcă noul Cod Etic

Conform art. 61. din Codul Muncii, “Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de Read more

MediaSind a solicitat în instanță anularea noului Cod etic din TVR

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind a acționat în instanță conducerea Societății Române de Televiziune - Read more

Titi Dincă, jurnalist TVR, diatribă veninoasă în favoarea IPS Pimen

Titi Dincă, fost realizator al emisiunii „Universul Credinţei” de la TVR, actual realizator al emisiunii Read more

MediaSind solicită liderilor politici să oprească dezastrul din TVR

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind – Filiala MediaSind TVR solicită președinților partidelor parlamentare să retragă sprijinul Read more

Gradea, iresponsabilă, pune în pericol sănătatea tuturor angajaților TVR

MediaSind a aflat cu stupoare informațiile apărute în presă despre modul iresponsabil în care a Read more

TVR va obligată să facă publică lista colaboratorilor plătiţi cu peste 3 milioane de euro

Conducerea TVR este obligată de instanță să facă publică lista colaboratorilor pentru care a plătit Read more

Olguţa Vasilescu laudă un atac al lui Ionuţ Cristache (TVR) la Klaus Iohannis

Ionuţ Cristache, realizator al emisiunii România 9, de la postul public de televiziune, a stârnit Read more

MediaSind: Decizia Curții de Conturi confirmă jaful din Televiziunea Națională

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind - Filiala MediaSind TVR, solicită Parlamentului României să demită, în Read more

Share