home EVENIMENT Anul Nou în Piaţa Constituţiei, cu jazz şi operă

Anul Nou în Piaţa Constituţiei, cu jazz şi operă

Share

Au fost întâi artificiile destul de obosite de la ceaţă ale lui Sorin Oprescu. Ca şi anul trecut, acestea au venit puţin mai târziu de cumpăna dintre ani, pe la şi un sfert. Au fost frumoase, dar s-au cam dizolvat în atmosfera umedă.

Au urmat apoi surprizele. Înainte de 12 noaptea, trecusem pe lângă două corturi albe de pe trotuar, unde ne-am întâlnit cu un vechi prieten: muzicianul de jazz Alin Constanţiu. În cort erau, printre alţii, Ionel Tudor şi fiul său – care nu m-au recunoscut, vezi de ce e bine că nu m-au recunoscut aici (ha-ha-ha!), Paula Seling şi mulţi alţii.

Am aflat că urma un show al Big Band-ului Radio, în alternanţă cu Daniel Jinga Symphony Orchestra. Ne-am mai învârtit prin zonă şi… ce-am zis noi? Hai să ne întoarcem! Să vedem cum e!

Ei bine, a fost foarte frumos. În poză, aveţi un big-band care chiar face jazz şi chiar este ascultat şi aclamat cu urale de către bucureşteni. Cine a spus că nu se poate transmite muzică bună, că nu o ascultă nimeni? Probabil spagheteleviziunile care ne doare.

A urmat un alt show de clasă, cu Vlad Miriţă tenor. La început, am crezut că este o înregistrare cu Pavarotti. M-am înşelat. Omul are voce foarte bună, aşa cum am spus şi în timp ce ajunsese pe-o margine de lume, din cauza Eurovision.

Între timp, a crescut mult valoric şi, având în vedere condiţiile acustice vitrege şi frigul, a demonstrat că are ambitus, volum şi impostaţie. Ajung să îmi placă Vlad Miriţă şi să îl consider un tenor român foarte bun, cu condiţia să se ţină departe de compromisuri.

Dirijorul era vechiul nostru prieten Daniel Jinga, care, printre altele, a fost tenor în Corul Sound acum câţiva ani, în Bosnia-Herzegovina, la Banja Luka. Iarăşi o reprezentaţie de calitate.

Spre surprinderea mea, pentru că este destul de greu să faci muzică pretenţioasă în aer liber, în condiţii acustice precare, cu artificii, pocnitori şi auditoriu ambetat de sărbăutoare. Una peste alta, este felul meu de a vă spune La Mulţi Ani pentru noul an şi să aveţi multă, multă fericire!

Citeşte şi
O semifinala grea, in care pe prietenii ne-ar vota doar Israelul. In rest, nu prea
Paula Seling s-a ascuns dupa fotoliu, fetitzarindu-se la conferinta de presa, pentru ca nu a
"Playing With Fire" este o melodie construita pe principiul colajului muzical, lipsita de originalitate si
Paula Seling si Ovidiu Cernauteanu au acordat un interviu pentru EscTime despre participarea lor la
In grupul destul de numeros de melodii foarte frumoase, dar cu diferite probleme structurale sau
Vunk & Lora, "Prima noapte", o melodie superba, ar fi putut sa castige editia nationala
Scandalul privind prezenta sau absenta unui al doilea compozitor norvegian la melodia "Playing With Fire"
In acest moment, TVR, organizatorul Eurovision Romania 2010, ar trebui sa descalifice cernauteanul farsor pentru
Zilele acestea am vorbit cu un prieten, care mi-a marturisit ca el crede ca Eurovision
Si totusi, ati reusit sa votati. Felicitari, este o performanta, dar dupa cate incercari? Doua,
Share