home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Antena Group cheamă în judecată RCS&RDS

Antena Group cheamă în judecată RCS&RDS

Share

Antena Group a depus joi la Tribunalul Bucureşti, o cerere de chemare în judecată a RCS&RDS, cerând companiei de telecomunicaţii să nu mai condiţioneze retransmisia către populaţie a televiziunii Antena 1, dar şi daune de 60 de milioane de euro, potrivit unui comunicat remis Mediafax.

foto: A3

Potrivit comunicatului, “Antena Group a dat în judecată RCS&RDS pentru ca publicul să recepţioneze gratuit canalele must carry (obligatorii la retransmisie, n.r.)”.

Astfel, Antena Group a anunţat că a depus joi la Tribunalul Bucureşti cererea de chemare în judecată a companiei RCS&RDS, “în urma refuzului acesteia de a satisface solicitările televiziunii reclamante trimise prin notificare în luna martie”.

“Antena Group cere companiei de cablu să înceteze practica ilegală de exploatare a dreptului şi obligaţiei de retransmitere a canalului de televiziune Antena 1 cu încălcarea prevederilor articolului 82 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, realizată prin modificarea în «condiţionat» a caracterului necondiţionat din punct de vedere financiar al retransmiterii către public a postului Antena 1.

În acest sens, Antena Group cere ca RCS – RDS să creeze un pachet distinct de servicii de programe necondiţionat tehnic sau financiar, care să includă Antena 1 şi celelalte televiziuni must carry, aşa cum rezultă din evidenţele Consiliului Naţional al Audiovizualului. Astfel, abonatul trebuie să aibă posibilitatea să contracteze exclusiv numai pachetul gratuit de servicii de programe programe libere la retransmisie”

, se spune în comunicat.

Share