home MASS MEDIA Antena Group cere despagubiri RCS & RDS

Antena Group cere despagubiri RCS & RDS

Share

Avocaţii care reprezintă Antena Group în procesul cu RCS & RDS au înregistrat la tribunal, în urmă cu câteva zile, documentul prin care trustul cere despăgubiri de 60.000.000 de euro de la operatorul de cablu. Citiţi mai jos comunicatul de presă.

EvZ

“Firma de avocatura care reprezinta Antena Group in procesul cu RCS&RDS a inregistrat marti, 5.07.2011, la Tribunalul Municipiului Bucuresti, sectia Comerciala, cererea completatoare la actiunea initiala in care a dat in judecata compania de cablu privind incalcarea regimului de retransmitere a programelor «must carry».

In aceasta cerere se solicita ca RCS&RDS sa plateasca suma de 60.000.000 de euro, despagubiri pentru acoperirea prejudiciului partial suferit de Antena Group prin retransmiterea de catre parata a postului Antena 1 in sistem de canal de televiziune conditionat financiar.

Dimensiunea prejudiciului material este stabilita provizoriu, cifra exacta urmand a fi stabilita cu exactitate printr-o expertiza contabila, in care se va lua in consideratie pozitia pe piata a Antenei 1, cifra de afaceri a RCS&RDS, relative la retransmisia de programe, precum si cota de piata de 12% a televiziunii reclamante.

Pe de alta parte, Antena Group a suferit un prejudiciu moral, pentru ca, prin perceperea unui tarif pentru retransmiterea Antenei 1, numarul abonatilor a fost redus comparativ cu situatia in care programele televiziunii ar fi putut fi vizionate gratuit de catre abonatii RCS&RDS.

Conform Legii audiovizualului, Antena 1 este catalogat drept must carry, respectiv serviciu de programe liber la retransmisie fara conditionari tehnice sau financiare.

Cu toate acestea, RCS&RDS a perceput de la populatie sume de bani pentru retransmiterea acestui post, dar si celorlalte televiziuni «must carry», transforamandu-le in posturi conditionate financiar.”

sursa: Reporter Virtual

Citeşte şi
Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să
După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018.
Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor
Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de
Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile”
FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul
Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă
În prima stenogramă, protagonist este Adrian Năstase. Aici se vede una dintre bolile pe care
Grupul elveţian Ringier şi compania Sport Media Group din Bulgaria au cumpărat de la Intact
Șeful PSD Liviu Dragnea a lansat un atac direct la adresa libertății presei duminică seară.
Share