home CORUPTIE, MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Antena 3 şi RTV au primit, ca să o promoveze pe Dăncilă, peste un milion de euro

Antena 3 şi RTV au primit, ca să o promoveze pe Dăncilă, peste un milion de euro

Share

Cei mai mulți bani au ajuns la România TV și Antena 3, în vreme ce Digi 24 nu s-a aflat pe lista televiziunilor cu contracte de publicitate cu PSD.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Realitatea și B1 au avut sume nesemnificative, în comparație cu posturile apropiate de social-democrați. În total, social-democrații au cheltuit peste 5.3 milioane de lei pentru aparițiile tv.

Conform legislației în vigoare, partidele au plătit în mass-media pentru prezența candidaților de la prezidențiale. Fiecare televiziune a stabilit un tarif pentru fiecare minut de promovare electorală, iar partidele au achitat la final factura.

PSD a cheltuit cele mai multe fonduri în primul tur al alegerilor prezidențiale, în timp ce în turul al doilea a folosit doar 10% din suma cheltuită în prima lună de campanie.

Digi24 este singura televiziune de știri care nu a încasat bani de la PSD în campania prezidențială. Social-democrații au alocat peste 5.3 milioane de lei (aproximativ 1.1 milioane euro) pentru promovarea electorală pe televiziuni.

Comparativ, PNL a plătit televiziunilor pentru campania lui Klaus Iohannis aproape 10 milioane de lei. Toți banii folosiți de actualul președinte au provenit din subvenția primită de liberali de la buget.

Deși a beneficiat de cea mai mare subvenție de la bugetul de stat în 2019, PSD s-a trezit cu conturile aproape goale chiar în timpul campaniei din cauza cheltuielilor excesive făcute în cursul anului.

Share