home MASS MEDIA Andrei Bădin suspendat de B1 TV, urmărit penal de DNA

Andrei Bădin suspendat de B1 TV, urmărit penal de DNA

Share

Andrei Bădin suspendatAndrei Bădin suspendat oficial de postul de televiziune B1 TV • La Bădin funcţionează prezumpţia de nevinovăţie, susţine B1 • Procurorii l-ar urmări penal pentru o şpagă de 5.000 de lei pe care Andrei Bădin ar fi luat-o acum un an de la Adrian Duicu • Bădin a afirmat iniţial că e într-o şedinţă, apoi a refuzat să răspundă solicitărilor presei •

UPDATE B1 TV revine cu un nou comunicat de presă, făcând precizări referitoare la cazul lui Andrei Bădin, după anunţul oficial al DNA, privind începerea urmăririi penale.

În continuarea informării trimise anterior şi ca urmare a comunicatului de presă emis între timp de către Direcţia Naţională Anticorupţie prin care se confirmă demararea procesului de urmărire penală în cazul jurnalistului Andrei Bădin, B1 TV îşi reafirmă decizia de suspendare a acestuia din emisiunile postului nostru de televiziune.

De asemenea, B1 TV va solicita tuturor jurnaliştilor săi precum şi personalului cu atribuţii editoriale, angajaţi sau colaboratori, să depună o declaraţie de interese în care să precizeze dacă acordă, direct sau indirect, consultanţă sau orice alt tip de servicii, pe baza unui contract sau fără contract, politicienilor, partidelor politice, funcţionarilor publici, demnitarilor sau altor categorii de persoane fizice şi juridice, relaţii de colaborare care ar intra în contradicţie cu prevederile codului deontologic al jurnaliştilor sau cu legile în vigoare, sau care le-ar putea afecta independenţa deciziilor editoriale.”

Andrei Bădin suspendat de B1 TV, care afirmă că l-a licenţiat de pe post “în urma informaţiilor apărute în presă”.

Aceasta nu este foarte exact, pentru că luni sau marţi, când i s-a luat emisiunea şi i-a fost dat segmentul orar lui Nelu Barbu, nu exista nici o informaţie în presă. Iată comunicatul B1 TV:

În urma informaţiilor apărute în presă privind o posibilă punere sub învinuire penală a jurnalistului Andrei Bădin, B1 TV a hotărât ca, până la clarificarea situaţiei de către organele competente, să suspende atât apariţia sa în emisiunile televizate ale postului, cât şi implicarea în deciziile editoriale.

Andrei Bădin suspendat de pe post după ce a luat 5.000 de lei şpagă

Andrei Bădin beneficiază în mod firesc de prezumţia de nevinovăţie şi suntem convinşi că va lămuri acuzaţiile care i se aduc. Totuşi, din respect pentru telespectatorii noştri, simpla suspiciune de îinăalcare a codului deontologic al profesiei de jurnalist ne-a determinat să lăam, de comun acord cu Andrei ăadin, decizia de retragere a sa din emisiunile postului.

vezi ce a postat B1 TV pe website-ul său despre suspendarea lui Andrei Bădin

DNA a decis urmărirea penală a jurnalistului

Pagina de media anunţă că Direcţia Naţională Anticorupţie a început urmărirea penală contra jurnalistului Andrei Bădin, suspendat acum de pe postul de televiziune B1 TV. Cauza – săvârşirea infracţiunii de luare de mită, Comunicatul DNA:

În luna august 2013, numitul Bădin Andrei-Dan, realizator al unei emisiuni televizate, difuzată de un post de televiziune național, a pretins și primit de la un denunțător suma de 5.000 de lei, pentru a nu continua o campanie de presă care viza, la acel moment, pe Ministrul Mediului și al Schimbărilor Climatice.

Andrei Bădin l-ar fi ameninţat pe Duicu, preşedintele CJ Mehedinţi, că va face o emisiune despre afacerile fiului Rovanei Plumb. Aceasta este deputat de Dâmboviţa şi ministru al Mediului.

Mesajul lui Andrei Bădin, conform Revista22.ro:

Dragi colegi și onorat public, Îmi cer scuze că nu am răspuns apelurilor voastre telefonice. Nu am multe comentarii să fac în acest moment.

Domnul Adrian Duicu, președintele suspendat al Consiliului Județean Mehedinți, în prezent arestat, a făcut o plângere penală împotriva mea în data de 13 iunie a.c și care este cercetată de DNA.

Este dreptul domniei sale și trebuie analizată reclamația sa de către procurori. Până când procurorii DNA vor decide în acest sens am decis să mă abțin de la comentarii publice. Văzând însă interesul vostru pe acest subiect am decis să vă comunic următoarele:

1. Am depus la DNA mai multe probatorii în acest caz. Procurorii DNA vor decide dacă e sau nu o întâmplare că înainte cu o zi de depunerea denunțului de către domnul Adrian Duicu un membru al Guvernului m-a amenințat în prezența mai multor martori că vor apare aceste acuzații la adresa mea.

2. Îmi rezerv dreptul de-a prezenta în acest moment toate dovezile doar procurorilor deoarece aceasta este procedură legală.

3. Pentru moment am decis împreuna cu conducerea postului suspendarea emisiunii pana la elucidarea situației pentru a nu afecta in nici un fel imaginea postului care va lupta in continuare pentru apărarea statului de drept. Avocatul meu este domnul William Brânză. Doar domnia-sa poate face comentarii publice.

4. La momentul potrivit vă voi prezenta toate detaliile cazului. Sunt sigur că vor fi extrem de interesante. Până atunci însă vă rog să înțelegeți abținerea mea de a comenta un caz care nu este finalizat. Vă mulțumesc pentru răbdarea dumneavoastră și sper că veți înțelege că nu am în acest moment alte declarații publice de făcut.

Citeşte şi
Ponta şantajează. Cere câteva zeci de locuri de parlamentar pe lista PSD

Liderul ProRomânia Victor Ponta cere PSD 40 de locuri eligibile pe listele acestui partid, la Read more

Tăriceanu încearcă să şantajeze Guvernul cu moţiunea de cenzură

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că, în cazul în care Guvernul va desfiinţa Read more

Ramona Bruynseels îl acuză pe Dan Voiculescu de şantaj şi furt AUDIO

Ramona Bruynseels, cadidata la Preşedinţie a PPUSL, partidul lui Dan Voiculescu, reclamă șantaje și folosirea Read more

Kelemen, şantaj. Vrea acord scris pentru a susţine Cabinetul Orban

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că Uniunea vrea acord scris pentru susținerea Guvernului condus Read more

Viorica Dăncilă va fi pusă sub urmărire penală pentru şantaj

Raluca Pruna, fost ministru al Justitiei, anunta ca Viorica Dăncilă ar urma sa fie pusa Read more

UDMR şantajează PSD la ananghie cu un proiect de autonomie specială

UDMR profită de slăbiciunea PSD şi de Dorinţa lui Liviu Dragnea de a rămâne cu Read more

Marian Petrache (PNL Ilfov) acuzat de DNA pentru şantaj

Președintele CJ Ilfov, Marian Petrache ar fi acuzat de DNA pentru şantaj. Procurorii îl acuză Read more

Cine a vrut să o lucreze informativ pe Codruţa Kovesi?

Probabil că este vorba despre un grup de împricinaţi vizaţi de anchetele anticorupţie gestionate de Read more

DNA: închisoare pentru clanul Anghel, şantaj la M. Băsescu

DNA cere condamnarea a patru membri ai familiei Anghel, judecați pentru șantaj la Mircea Băsescu, Read more

PSD ameninţă PNL cu plângerea penală

Este simplu: mai nou, dacă Opoziţia (PNL, PMP etc.) organizează manifestaţii de protest, Puterea o Read more

Share