home EVENIMENT Ana Maria Pătru a luat mită de la Siveco pentru contracte

Ana Maria Pătru a luat mită de la Siveco pentru contracte

Share

Fostul președinte al AEP, Ana Maria Pătru, a pretins Siveco România contravaloarea unui apartament și a unui autovehicul. Aceasta pentru contracte cu AEP și pentru a susține în continuare societatea în obținerea de noi contracte. Acestea sunt informaţiile din motivarea deciziei Tribunalului Prahova, ce a dispus arestarea preventivă a inculpatei.

Ana Maria Pătru a pretins contravaloarea unui apartament

Sunt indicii temeinice și motive verosimile din care rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpata a săvârșit infracțiunile mai sus menționate. În perioada aprilie – iunie 2008, Ana Maria Pătru, vicepreședinte AEP, a pretins Siveco contravaloarea unui apartament.

, arată Tribunalul Prahova.

Ea a primit în 2009 210.000 de euro, reprezentând contravaloarea unui apartament. Ana Maria Pătru a promis în schimb că va susține derularea contractului nr. 80703/25.04.2008, “încheiat de SC S. R. SA cu AEP”.

SC S. R. SA înseamnă SC Siveco România SA. Ana Maria Pătru a promis și că va susține același agent economic “pentru obținerea și derularea unor contracte viitoare cu instituția publică precizată, fapt care s-a și realizat“, se menționează în textul motivării.

Contractul cu Siveco, pentru alagerile locale

Conform unui raport de activitate postat pe site-ul oficial al AEP, contractul din data de 25.04.2008 a fost încheiat de AEP cu SC Siveco România SA.

Prin contractul de achiziție publică nr. 80703/25.04.2008, s-au realizat programele de calculator pentru consiliile locale și județene (inclusiv sectoarele și primăria generală a municipiului București), precum și pentru primarii comunelor, orașelor, municipiilor, sectoarelor, primarul general al mun. București și președinții consiliilor județene. Contractul a fost încheiat cu S.C. SIVECO România S.A.“, se precizează în raportul citat.

Procurorii spun că, în aceeași calitate, Ana Maria Pătru a pretins, în cursul anului 2011, de la reprezentanții aceleiași societăți comerciale, contravaloarea unui autovehicul marca Land Rover, primind suma de 15.000 euro.

Range Rover Sport

În cursul anului 2011, în calitate de vicepreședinte al A.E.P.—funcție cu rang de secretar de stat — a pretins de la reprezentanții SC S. R. SA contravaloarea unui autovehicul marca Land Rover model Range Rover Sport și a primit de la reprezentanții agentului economic precizat suma de 15.000 euro — echivalentul a 61.765,50 lei, promițând în schimb că va susține derularea în bune condiții a acordului cadru de servicii nr. 4595/29.08.2011 și a contractului subsecvent de servicii nr. 1 din data de 30.08.2011, cu denumirea ‘Acord cadru de servicii pentru realizarea sistemului informatic al registrului electoral’ încheiate de asocierea SC S. R. SA — în calitate de lider și SC A.S. SRL cu A.E.P., precum și că va susține SC S. R. SA pentru obținerea și derularea unor contracte viitoare cu instituția publică precizată, fapt care s-a și realizat“, se mai spune în motivare.

În acest context, instanța a apreciat că măsura arestării preventive a inculpatei este “pe deplin proporțională cu interesele ce vizează preîntâmpinarea repetabilității acestui gen de fapte și cu cerințele protecției publicului larg de consecințele reluării unui ciclu infracțional extins“.

Trei infracţiuni

Apărările inculpatei în sensul că nu a pretins și nu a avut nicio putere de a influența desfășurarea unor contracte în derulare și viitoare, nu pot fi reținute, acestea necoroborându-se cu probatoriul administrat în cauză, nu prezintă relevanță în fața gravității faptelor, ca de altfel recunoașterea și lipsa antecedentelor penale“, se mai arată în motivarea Tribunalului Prahova.

Ana Maria Pătru, fost președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP), a fost arestată preventiv, miercuri seară, în dosarul în care este acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de trafic de influență și a două infracțiuni de spălare de bani.

Decizia a fost contestată de inculpată, acțiunea urmând să se judece la Curtea de Apel Ploiești.

Citeşte şi
Sorina Pintea a scăpat de toate restricţiile judiciare

Tribunalul Bucureşti a dispus luni revocarea măsurii controlului judiciar în cazul fostului ministru al Sănătăţii, Read more

Sorina Pintea: “Să nu uităm că şi copiii României văd asta!”

În premieră după ce a fost arestată, Sorina Pintea transmite un mesaj pe pagina ei Read more

Firea, despre Pintea: „Le-am spus colegilor să fie foarte atenţi când primesc mici atenţii”

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, se arată surprinsă de arestarea fostului ministru al Sănătăţii, Read more

Sorina Pintea se odihneşte la Tubulatură, pentru 30 de zile

Tribunalul Bucureşti a acceptat solicitarea DNA, de arestare preventivă a Sorinei Pintea, pentru următoarele 30 Read more

Codruţa Kovesi, citată la Secţia de investigare a magistraţilor

Fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a anunţat la Europa FM că Read more

Călin Popescu Tăriceanu ar fi luat mită de la Fujitsu Siemens

Firma austriacă despre care DNA susține că l-ar fi mituit pe Călin Popescu Tăriceanu cu Read more

Simona Camelia Marcu, judecător ÎCCJ, bani de la TelDrum prin soţ

Multe se explică prin TeleormanLeaks.Actualul preşedinte al CSM, judecătorul ÎCCJ Simona Camelia Marcu, a luat Read more

PSD mituieşte iar presa cu bani de la ministere, ca acum 15 ani

Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile” Read more

Fraţii Becali, Borcea, Terceanu condamnaţi pentru mituire

Fraţii Becali, Giovani şi Victor, Cristi Borcea şi judecătoarea Geanina Terceanu au fost condamnaţi la Read more

Tăriceanu, nemulţumit că DNA şi SRI sunt incontrolabile

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ar dori ca DNA şi SRI să fie controlabile şi Read more

Share