home POLITICA Ample manifestaţii de protest sunt anunţate în Bucureşti şi în ţară

Ample manifestaţii de protest sunt anunţate în Bucureşti şi în ţară

Share

Diseară s-au anunţat ample manifestaţii de susţinere a democraţiei în marile oraşe ale României. De asemenea, a libertăţii de exprimare şi de intărire a Justiţiei.

UPDATE 22.54: Realitatea.net “Dragnea, tu când ne furi, cum ceri autorizaţie?”, “Cum poate un repetent să deţină un Parlament?”, “România, stat de drept sau poliţienesc?”, “Justiţie, nu corupţie”, “Spune nu corupţiei”, “Firea şi cu Carmen Dan bagă beţe în zadar!”, “Dragnea, nu mai folosi partidul şi Parlamentul contra poporului!”, “Nu puteţi voi amenda cât putem noi protesta”, “Minciuna şi hoţia guvernează România!”

UPDATE 22.56: Corupţia ucide

UPDATE 22.50: Digi24 Și în Cluj-Napoca au protestat câteva zeci de persoane, în centrul municipiului Cluj-Napoca, iar apoi au pornit într-un marș pe străzile din zonă. Potrivit Agerpres, oamenii au adus cu ei și pancarte care aveau de asemenea mesaje anti-corupție, precum “Infractorii atacă justiția. Trădătorii de țară legalizează corupția”, “Fără penali în Parlament”, “CCR, depolitizează-te” sau “Fără infractori de niciun fel în Guvern”.

UPDATE 22.49: Digi24 Un manifestant a pus cătuşe pe poarta sediului PSD din Kiseleff, iar un altul a lipit poza lui George Soros lângă sigla partidului de pe aceeaşi poartă. Manifestanţii au anunţat că săptămâna viitoare vor protesta în faţa Primăriei Capitalei.

UPDATE 21.37: Digi24 Manifestanţii sunt supravegheaţi inclusiv de jandarmii călare.

UPDATE 21.29: Câţiva manifestanţi s-au legat cu lanţuri de gardul Guvernului. Se scandează “Nu vrem să fim o naţie de hoţi!”.

UPDATE 21.23: Câteva sute de protestatari sau mutat cu protestul la PSD, în Bd. Pavel Kiseleff.

ample proteste

UPDATE 21.11: La această oră, la Piaţa Victoriei sunt în câteva sute de manifestanţi.

UPDATE 20.00: La această oră, la Piaţa Victoriei sunt câteva zeci de manifestanţi #Rezist. Din partea acelui ONG “care luptă pentru Justiţie”, folosit ca argument de Primăria Capitalei pentru respingerea cererii de protest făcute de protestatarii #Rezist, nu este prezent nimeni.

La Palatul Victoria, o persoană fizică ar fi obţinut aprobare pentru un miting de 50 de persoane, iar la sediul PSD din Kiseleff o asociaţie caritabilăar fi obţinut aprobare pentru un miting de 10 persoane.

UPDATE 19.53: A doua duminică succesivă de protest în Bucureşti, a doua duminică în care plouă. Să fie o simplă coincidenţă?

Gabriela Firea respinge cererea pentru protestul #Rezist de duminică

Ample manifestaţii vor avea loc şi în alte oraşe importante

Ample manifestaţii vor avea loc şi în alte oraşe dintre marile oraşe ale ţării. Iată mai jos lista evenimentelor cunoscute în acest moment pe Facebook:

CLUJ: https://www.facebook.com/events/297844320680188/
TIMISOARA: https://www.facebook.com/events/1800383780291445
CONSTANTA: https://www.facebook.com/events/284337852041410
GALATI: https://www.facebook.com/events/248520722312104
IASI: https://www.facebook.com/events/662729467250885
BUCURESTI: https://www.facebook.com/events/338740389893054

Ample manifestaţii. Comunicatul organizatorilor

Vă rugăm să:
vă comportaţi decent, frumos şi respectând legea
nu instigaţi la violenţă şi respectaţi cerinţele forţelor de ordine. Nu intraţi în conflicte. Mai bine filmaţi şi postaţi, în direct.
vă delimitaţi de orice manifestare violentă, ilegală şi periculoasă. Tot primim informaţii despre planuri, agitatori, infiltraţi. Este dreptul lor a fie ceea ce vor să fie. Voi trebuie să îi izolaţi şi să vă delimitaţi de manifestări care nu fac cinste României frumoase, la care sperăm.
în unele oraşe va ploua, aduceţi umbrele sau pelerine de ploaie
este bine să aveţi cu voi şi o baterie externă. Cât mai multe live-uri, poze, mesaje, ajută.
fiţi români şi afişaţi asta, cu mândria şi frumuseţea caracteristice nouă.
#democraţie #rezist #insist #România #justiţie #românidepretutindeni

Share