home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Amenzi pentru cazul Blejnar: Antena 3 şi Realitatea TV – 12.000 de lei fiecare

Amenzi pentru cazul Blejnar: Antena 3 şi Realitatea TV – 12.000 de lei fiecare

Share

Posturile Antena 3 şi Realitatea TV au fost amendate cu câte 12.000 de lei pentru mai multe emisiuni de dezbatere, din 14 martie, în care s-a vorbit despre o presupusa scrisoare prin care Radu Mărginean (fostul şef ANAF) ar fi spus că Sorin Blejnar este “regina” corupţiei din vămi.

foto: Ziua Veche

Sancţiunea vine ca urmare a unei reclamaţii primite de CNA din partea lui Sorin Blejnar, preşedintele ANAF. Acesta a sesizat Consiliul că cele două posturi de ştiri au condus o campanie împotriva sa şi institutiei pe care o conduce.

“Constatăm că opiniei publice i-au fost prezentate, în mod deliberat şi distorsionat, informaţii privind activitatea instituţiei, prin crearea unei imagini generale corupte a instituţiilor aflate în subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală”

, se arată în sesizarea semnată de Sorin Blejnar.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a constatat că posturile Antena3 şi Realitatea TV au încălcat legislaţia audiovizuală privind informarea corectă şi dreptul la propria imagine. De asemenea, forul audiovizual a considerat că cele două canale de ştiri i-au adus acuze lui Sorin Blejnar fără să prezinte dovezi care să le susţină.

CNA a monitorizat emisiunile difuzate de Antena3 şi Realitatea TV, în perioada 14-28 februarie şi pe 14 martie – ziua în care a apărut presupusa scrisoare a lui Mărginean. La ordinea zilei (din 14 martie) este una dintre emisiunile pentru care postul Antena3 a fost sancţionat de CNA… citeste tot pe Pagina de media

Share