home ECONOMIE Amenajarea dormitorului – sfaturi practice și caracteristici particulare ale mobilierului

Amenajarea dormitorului – sfaturi practice și caracteristici particulare ale mobilierului

Share

Amenajarea și design-ul unei locuințe nu sunt complete până când dormitorul nu oferă confort, acesta fiind prin definiție un spațiu intim și personal. Până la urmă este spațiul unde este petrecută o mare parte din timp.

Alegerea unui mobilier pentru dormitor va influența într-un mod sau altul starea de relaxare și implicit activitățile zilnice. Astfel este necesară acordarea unei atenții sporite asupra fiecărei piese ce decorează acest spațiu.

Pentru majoritatea persoanelor dormitorul nu are o singură funcție și anume oferirea unui somn calitativ. Intimitatea se reflectă în obiectele personale depozitate. Hainele, bijuteriile și alte articole personale sunt amprenta activităților ce fac parte din stilul de viață.

Rutina zilnică, în cele din urmă, este definită de articolele de mobilier ce permit o bună organizare. În prezent, stilul modern înclină spre simplitate și optimizare de spațiu, totuși conceptele nu împiedică o amenajare a dormitorului în sfera practicului.

Pentru un plus de originalitate și confort, opțiunea mobilei la comandă este la îndemână. Astfel este posibilă orientarea atenției asupra fiecărei piese de mobilier. Un punct de reper accesibil este Prodesignart.

Ce caracteristici trebuie urmărite în alegerea unui set de mobilă pentru dormitor?

O mobilă calitativă în dormitor poate concretiza trei avantaje principale. Este vorba despre confort, eficiență și rezistență.

*Confortul

Unde poate fi încadrată mai bine această caracteristică dacă nu într-un spațiu dedicat relaxării. O mare parte din viață este petrecută dormind. La această perioadă se adaugă și timpul dedicat altor activități cum ar fi alegerea hainelor, pregătirea pentru job și alte acțiuni în funcție de caz.

*Eficiența

Multitudinea de obiecte trebuie să fie eficient organizate. O bună gestionare oferă acea liniște ce conduce la reducerea timpului de căutare. Rutina zilnică necesită o desfășurare liniștită. De aceea un mobilier compartimentat optim este indicat într-un spațiu intim precum dormitorul.

*Rezistența

Un set de mobilier pentru dormitor presupune în primul rând o investiție. Calitatea pieselor este esențială pentru ca acestea să trecă testul timpului. În momentul în care o componentă se deteriorează, orice intervenție poate să redea un aspect de prost gust.

Particularitățile unui mobilier calitativ

Măsurarea spațiului disponibil și stilul dorit influențează alegerile în ceea ce privește un set de mobilier pentru dormitor. Aceste aspecte pot fi ajustate în momentul în care se realizează comanda. Până în momentul în care se soluționează decizia ce vizează o mobila la comanda de la Prodesignart, criteriile orientative sunt axate pe alte detalii.

Materialul

Materialul dictează în principal calitatea, aspectul și costul final al mobilierului. Mobila din lemn masiv implică prețuri pe măsura denumirii. Este indicată, dar alternativele fabricate din MDF, Pal sau combinații de materiale sunt accesibile unui public numeros.

Dincolo de prețurile echilibrate, modelele de mobilă pentru dormitor de la Prodesignart combină diverse materiale (sticlă, rattan, pal) întocmai pentru a reda un aspect inedit, modern și de bun gust. Prin urmare, raționamentele economice sunt completate de artificiile estetice ale stilului.

Structura

Structura mobilei poate fi asemănată cu fundația întregii locuințe. Materialul din care este realizat scheletul mobilei oferă nota decisivă a rezistenței în timp. Este adevărat că mobila din lemn masiv este mai dificil de achiziționat. În schimb, dacă tot este vorba despre un mobilier proiectat la comandă, feroneria trebuie să fie din materiale calitative.

Este de la sine înțeleasă importanța structurii. Mobila pentru dormitor este destinată unei utilizări frecvente.

Finisajele

Finisajele se referă la accesorii și detaliile fine care conferă stilul mobilierului pentru dormitor. Fie că este vorba despre mânere sau alte elemente ce permit funcționarea optimă, acestea trebuie să fie în primul rând solide.

Un producător de renume în confecționarea balamalelor este Blum. Sunt recunoscute în special pentru sistemul de închidere silențios ce îl înglobează.

Aspectul

Aspectul mobilei influențează în mod evident starea de spirit și confortul resimțit. Un sfat din partea specialiștilor face referire la faptul ca piesele sa fie simple, naturale și fără accente exagerate. Simplitatea face parte dintr-o modă atemporală indiferent de stil.

Mai mult decât atât, alegerea unui design simplu pentru dormitor va fi întocmai elementul surpriză în războiul cu timpul.

În orice caz, moda se va baza mereu pe aspecte calitative. Recomandările specialiștilor sunt orientate preponderent asupra criteriilor prezentate mai sus. Alte detalii și mai multe oferte mobila dormitor de la Prodesignart se pot vizualiza în catalogul magazinului, accesând site-ul oficial Prodesignart.ro.

Citeşte şi
Sfaturi pentru alegerea scaunului perfect pentru biroul de acasă

Tot mai multe persoane aleg să lucreze de acasă. Acesta este un trend în creștere Read more

Falimentul Cațavencu va fi pronuntat la 3 mai (Pdm)

După termenul din mai, bunurile societății Cațavencu SA vor fi vândute prin licitație publică.

Pandemia cere readaptare – ce se schimba in ceea ce priveste magazinele de piese si accesorii auto

In perioada de pandemie multe din domeniile de activitate au fost atat de afectate de Read more

2 efecte ale pandemiei asupra tendințelor de cumpărare – brandurile românești sunt mai apreciate

Am asistat la o perioadă care a dat peste cap economia și ritmul vieții. Tot Read more

Gabriel Grădinescu – ASF este garantul legalității pe piața de capital

Vicepreședintele ASF pentru Sectorul Instrumente și Investiții Financiare - Gabriel Grădinescu, a declarat...

Ciolacu: „Cîţu trebuie să plece, nivelul de trai a devenit mult mai ridicat!”

Noi gafe penibile ale şefului PSD, Marcel Ciolacu. Încercând să justifice moţiunea simplă pe care Read more

Valentin Ionescu (ASF): Actuala criză va forţa renaşterea multor industrii

Criza actuală va genera apariţia de oportunităţi imense de inovare şi va forţa renaşterea multor Read more

PSD afirmă că Guvernul a creat dezastru în economie, după realizările lui Dăncilă

PSD susţine că agenţiile de rating dau note cu minus României şi arată dezastrul creat Read more

PSD răsuceşte otrăvit realitatea transmisă de agenţiile de rating

PSD a transmis că agenţiile de rating dau note cu minus României şi ”arată dezastrul Read more

Share