home ECONOMIE Amenajarea dormitorului – sfaturi practice și caracteristici particulare ale mobilierului

Amenajarea dormitorului – sfaturi practice și caracteristici particulare ale mobilierului

Share

Amenajarea și design-ul unei locuințe nu sunt complete până când dormitorul nu oferă confort, acesta fiind prin definiție un spațiu intim și personal. Până la urmă este spațiul unde este petrecută o mare parte din timp.

Alegerea unui mobilier pentru dormitor va influența într-un mod sau altul starea de relaxare și implicit activitățile zilnice. Astfel este necesară acordarea unei atenții sporite asupra fiecărei piese ce decorează acest spațiu.

Pentru majoritatea persoanelor dormitorul nu are o singură funcție și anume oferirea unui somn calitativ. Intimitatea se reflectă în obiectele personale depozitate. Hainele, bijuteriile și alte articole personale sunt amprenta activităților ce fac parte din stilul de viață.

Rutina zilnică, în cele din urmă, este definită de articolele de mobilier ce permit o bună organizare. În prezent, stilul modern înclină spre simplitate și optimizare de spațiu, totuși conceptele nu împiedică o amenajare a dormitorului în sfera practicului.

Pentru un plus de originalitate și confort, opțiunea mobilei la comandă este la îndemână. Astfel este posibilă orientarea atenției asupra fiecărei piese de mobilier. Un punct de reper accesibil este Prodesignart.

Ce caracteristici trebuie urmărite în alegerea unui set de mobilă pentru dormitor?

O mobilă calitativă în dormitor poate concretiza trei avantaje principale. Este vorba despre confort, eficiență și rezistență.

*Confortul

Unde poate fi încadrată mai bine această caracteristică dacă nu într-un spațiu dedicat relaxării. O mare parte din viață este petrecută dormind. La această perioadă se adaugă și timpul dedicat altor activități cum ar fi alegerea hainelor, pregătirea pentru job și alte acțiuni în funcție de caz.

*Eficiența

Multitudinea de obiecte trebuie să fie eficient organizate. O bună gestionare oferă acea liniște ce conduce la reducerea timpului de căutare. Rutina zilnică necesită o desfășurare liniștită. De aceea un mobilier compartimentat optim este indicat într-un spațiu intim precum dormitorul.

*Rezistența

Un set de mobilier pentru dormitor presupune în primul rând o investiție. Calitatea pieselor este esențială pentru ca acestea să trecă testul timpului. În momentul în care o componentă se deteriorează, orice intervenție poate să redea un aspect de prost gust.

Particularitățile unui mobilier calitativ

Măsurarea spațiului disponibil și stilul dorit influențează alegerile în ceea ce privește un set de mobilier pentru dormitor. Aceste aspecte pot fi ajustate în momentul în care se realizează comanda. Până în momentul în care se soluționează decizia ce vizează o mobila la comanda de la Prodesignart, criteriile orientative sunt axate pe alte detalii.

Materialul

Materialul dictează în principal calitatea, aspectul și costul final al mobilierului. Mobila din lemn masiv implică prețuri pe măsura denumirii. Este indicată, dar alternativele fabricate din MDF, Pal sau combinații de materiale sunt accesibile unui public numeros.

Dincolo de prețurile echilibrate, modelele de mobilă pentru dormitor de la Prodesignart combină diverse materiale (sticlă, rattan, pal) întocmai pentru a reda un aspect inedit, modern și de bun gust. Prin urmare, raționamentele economice sunt completate de artificiile estetice ale stilului.

Structura

Structura mobilei poate fi asemănată cu fundația întregii locuințe. Materialul din care este realizat scheletul mobilei oferă nota decisivă a rezistenței în timp. Este adevărat că mobila din lemn masiv este mai dificil de achiziționat. În schimb, dacă tot este vorba despre un mobilier proiectat la comandă, feroneria trebuie să fie din materiale calitative.

Este de la sine înțeleasă importanța structurii. Mobila pentru dormitor este destinată unei utilizări frecvente.

Finisajele

Finisajele se referă la accesorii și detaliile fine care conferă stilul mobilierului pentru dormitor. Fie că este vorba despre mânere sau alte elemente ce permit funcționarea optimă, acestea trebuie să fie în primul rând solide.

Un producător de renume în confecționarea balamalelor este Blum. Sunt recunoscute în special pentru sistemul de închidere silențios ce îl înglobează.

Aspectul

Aspectul mobilei influențează în mod evident starea de spirit și confortul resimțit. Un sfat din partea specialiștilor face referire la faptul ca piesele sa fie simple, naturale și fără accente exagerate. Simplitatea face parte dintr-o modă atemporală indiferent de stil.

Mai mult decât atât, alegerea unui design simplu pentru dormitor va fi întocmai elementul surpriză în războiul cu timpul.

În orice caz, moda se va baza mereu pe aspecte calitative. Recomandările specialiștilor sunt orientate preponderent asupra criteriilor prezentate mai sus. Alte detalii și mai multe oferte mobila dormitor de la Prodesignart se pot vizualiza în catalogul magazinului, accesând site-ul oficial Prodesignart.ro.

Citeşte şi
Sfaturi pentru alegerea scaunului perfect pentru biroul de acasă

Tot mai multe persoane aleg să lucreze de acasă. Acesta este un trend în creștere

Falimentul Cațavencu va fi pronuntat la 3 mai (Pdm)

După termenul din mai, bunurile societății Cațavencu SA vor fi vândute prin licitație publică.

Liviu Iolu, fost jurnalist, desemnat la Primăria Iaşi din partea PLUS

Fostul purtător de cuvânt al Guvernului Cioloş, Liviu Iolu, a fost desemnat candidatul PLUS la

Top 3 Reguli Pentru Folosirea Corecta a Masinii de Spalat Vase

Masina de spalat vase, desi este extrem de folositoare, este inca un aparat electrocasnic mai

Top cele mai bune joburi de vară

Vara este perioada în care studenții sunt în vacanță și dispun de foarte mult timp

Klaus Iohannis a promulgat eliminarea supraaccizei la carburanţi şi supraimpozitării contractelor part-time

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 227/2015

Reteta de succes pentru un eveniment reusit

Fiecare eveniment are o nota aparte care-l transforma intr-un eveniment de milioane chiar daca investitiile

3 propuneri pentru cadourile de Secret Santa

A sosit perioada aceea din an când vorbim despre cadouri și bucuria de a oferi.

Valentin Ionescu: Strategia ASF privind educația financiară, pilon în dezvoltarea piețelor financiare nebancare

Directorul Direcției de Strategie și Stabilitate Financiară în cadrul ASF, domnul Valentin Ionescu, a declarat...

Valentin Ionescu: ASF vine în sprijinul dezvoltării tehnologiilor moderne pe piețele financiare nebancare

Directorul Direcţiei de Strategie și Stabilitate Financiară în cadrul ASF, domnul Valentin Ionescu, a declarat:

Share