Ambasadorul SUA în România vrea să înfiinţăm un birou al Coordonatorului de Proprietate Intelectuală

Share

Ambasadorul SUA în România, Kathleen Ann Kavalec, vrea să înfiinţăm un birou al Coordonatorului de Proprietate Intelectuală.

Ambasadorul SUA vrea să înfiinţăm o nouă instituţie

SUA speră că ”Biroul Coordonatorului de Proprietate Intelectuală” va deveni o parte instituţionalizată a Guvernului României.

Ar trebui să fie un birou care să aibă “imaginea de ansamblu şi să identifice chestiunile de proprietate intelectuală care trebuie discutate”, a subliniat ambasadorul SUA în România, Kathleen Ann Kavalec.

Kavalec cere ca biroul să devină parte din Guvern

Citeşte şi: 21.11.2020 – VIDEO România, primul stat NATO ce va avea sistemul de rachete HIMARS

“România a făcut eforturi incredibile în ultimii ani, în această privinţă, mai ales de la numirea domnului Sorin Costreie în funcţia de coordonator naţional în domeniul proprietăţii intelectuale.

Numirea sa a reprezentat un pas uriaş pentru România şi sperăm că el este parte a unor eforturi care vor continua.

De aceea, este esenţial să existe un birou care să aibă imaginea de ansamblu şi să identifice chestiunile de proprietate intelectuală care trebuie discutate, precum şi lucrurile care funcţionează şi trebuie repetate sau amplificate (…).

Citeşte şi: 19.02.2020 – Serban Nicolae, senator PSD, atac la adresa Olandei, Belgiei si Suediei

Statele Unite ale Americii speră că Biroul Coordonatorului de Proprietate Intelectuală va deveni o parte instituţionalizată a Guvernului României, astfel încât ţara să poată continua să construiască pe fundaţia extraordinară construită de domnul Sorin Costreie.

Este un lucru important, fiindcă guvernele ambelor noastre ţări au datoria de a sprijini şi încuraja activitatea inovatoare a cetăţenilor noştri creativi”, se arată în discursul ambasadorului american.

Femeile, în centrul atenţiei lui Kavalec

Kathleen Kavalec mai precizează că, aşa cum Ana Aslan este respectată pentru eforturile sale din România, în Statele Unite mai multe femei inovatoare au avut un rol imens în dezvoltarea cadrului legal privind proprietatea intelectuală.

“Tema de anul acesta de Ziua Mondială a Proprietăţii intelectuale este “Femeile şi proprietatea intelectuală”.

Aşa cum Ana Aslan este respectată pentru eforturile sale din România, în Statele Unite mai multe femei inovatoare au avut un rol imens în dezvoltarea cadrului legal privind proprietatea intelectuală (…).

Lecţii ale istoriei

Harriet Beecher Stowe şi Stephanie Kwolek au fost influente nu doar pentru că au avut idei foarte bune şi au fost extrem de motivate, ci şi pentru că au înţeles ce drepturi au asupra proprietăţii intelectuale.

Este vital să reţinem una dintre cele mai importante lecţii ale istoriei din acest segment al dreptului: persoana care a creat este cel mai puternic apărător al drepturilor sale de proprietate intelectuală.

Putem adopta cât de multă legislaţie dorim în domeniul proprietăţii intelectuale, lucru important, desigur, însă dacă nu îl învăţăm pe următorul mare muzician sau mare autor care este valoarea propriilor sale idei, eşuăm în încurajarea creativităţii care ne îmbogăţeşte vieţile şi ne ajută naţiunile să prospere din punct de vedere economic”, mai transmite diplomatul american, conform Ştiri pe surse.

Share