home EVENIMENT Alt cutremur puternic a avut loc în Mexic. Mii de oameni au fost evacuaţi

Alt cutremur puternic a avut loc în Mexic. Mii de oameni au fost evacuaţi

Share

Un alt cutremur, de data aceasta 6,2 grade pe scala Richter, s-a produs sâmbătă, în Mexic. Sirenele au început să sune în Mexico City. Mii de oameni au fost evacuaţi. Autorităţile au activat deja protocolul pentru situaţii de urgenţă.

Cutremur în Mexic, 7,1, la puţin după un exerciţiu pentru cutremure

Noul seism, care a avut loc imediat după ora 8 dimineaţ, a avut epicentrul la 12 mile sud-est de oraşul Matias Romero din statul Oaxaca, conform LA Times. În statul Oaxaca, autorităţile au spus că noul seism a provocat pagube caselor deja având structura de rezistenţă slăbită de la cutremurul din 7 septembrie

Alt cutremur în Mexic, în Oaxaca

Epicentrul acestui alt cutremur a fost localizat în statul Oaxaca, din sudul Mexicului. Sunt precizările Institutului Seismologic Mexican. Acesta estimase inițial că acest cutremur a avut o magnitudine de 6,4 grade pe scara Richter.

Alt cutremur. Iar au sunat alarmele în capitala Mexico City

Seismul a declanșat sistemul de alarmă din Ciudad de Mexico, unde operațiuni de salvare se desfășoară deja de patru zile într-un ritm susținut, după cutremurul de la începutul acestei săptămâni.

Bilanțul victimelor seismului de atunci a urcat la 298 de persoane. Dintre acestea, 160 erau locuitori din Ciudad de Mexico, unde multe clădiri s-au prăbușit.

Share