home EVENIMENT Alianţa pentru Centenar. 100 de organizaţii civice pentru 2018

Alianţa pentru Centenar. 100 de organizaţii civice pentru 2018

Share

100 de organizații civice din România, Republica Moldova și Diaspora vor constitui Alianţa pentru Centenar. Este un plan de acțiuni concrete pentru anul 2018.

Jurământul basarabenilor / Amintire din Basarabia noastră

Evenimentul va avea loc duminică, ora 10:00, la Palatul Parlamentului din București, Sala „C. A. Rosetti”. Totul, în marja Conferinței „Centenarul Unirii și Basarabia”.

Alianţa pentru Centenar. descarcă aici comunicatul integral

Organizaţiile reunite în Alianţa pentru Centenar își promit sprijin recipro pentru realizarea proiectelor unioniste proprii. Dar şi a celor culturale ori sociale cu impact identitar.

Din rândul organizaţiilor fac parte sindicate (printre care şi cel de la metrou, şi de la CFR). De asemenea, asociaţii, fundaţii, federaţii de ONG-uri, comunităţi locale, grupuri informale din România, Republica Moldova şi Diaspora. Platforma Unionistă Acţiunea 2012 va fi una dintre cele o sută de organizaţii partenere.

Mai jos, comunicatul integral de la Alianţa pentru Centenar.

100 de asociații își dau mâna pentru Alianţa pentru Centenar

100 de organizații civice din România, Republica Moldova și Diaspora vor constitui Alianța pentru Centenar, un plan de acțiuni concrete pentru anul 2018. Evenimentul va avea loc duminică, ora 10:00, la Palatul Parlamentului din București, Sala „C. A. Rosetti”, în marja Conferinței „Centenarul Unirii și Basarabia”.

Se discută din ce în ce mai mult despre Centenarul Marii Uniri, dar de făcut, nu se face nimic coerent. Anul 2018 este an decisiv pentru destinul reunit al României și în acest sens ne conjugăm eforturile.

Centenarul de la 1918 nu este complet fără Basarabia, prima provincie care s-a unit cu Țara, așadar, nu avem ce sărbători până nu creăm toate premizele pentru a stabili clar că următorul proiect de țară al României este unirea cu Basarabia.

, sunt de părere organizatorii.

Organizaţiile reunite în Alianţa pentru Centenar își promit sprijin reciproc pentru realizarea proiectelor unioniste proprii sau a celor culturale ori sociale cu impact identitar. Din rândul organizaţiilor fac parte sindicate (printre care şi cel de la metrou, şi de la CFR), asociaţii, fundaţii, federaţii de ONG-uri, comunităţi locale, grupuri informale din România, Republica Moldova şi Diaspora. Platforma Unionistă Acţiunea 2012 va fi una dintre cele o sută de organizaţii partenere.

La eveniment vor participa și academicieni, istorici, europarlamentari și parlamentari de pe ambele maluri ale Prutului, precum și primari care vor semna acorduri de înfrățire.

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 17 august 2017

Citeşte şi
Președintele Klaus Iohannis face ce a promis în campania electorală: PSD trebuie să dispară din
Superb dialog peste mapamond între românii din Diaspora şi ţară. La Londra, pe Canary Wharf,
Gazetarul Cristian Tudor Popescu (CTP) a împărtășit câteva gânduri legate de 1 Decembrie, Ziua Națională
O modificare legislativă inițiată de Liviu Pleșoianu (PSD) poate duce la închiderea asociațiilor și fundațiilor
20 de ONG, între care Corupţia Ucide şi Vă vedem din Sibiu, solicită demisia Guvernului
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, aruncă iar vina pentru rele închipuite pe George Soros. De
Întâlnirea pe care o va avea miercuri prim-ministrul Tudose civicul naşte rumoare în PSD. Dar
Premierul Mihai Tudose a răspuns pozitiv solicitării ONG civice de a se întâlni şi a
Organizaţia Amnesty International consideră că arestarea disidentului rus Aleksey Navalny reprezintă „suprimarea societății civile” din
Fostul prim-ministru independent Dacian Cioloş a înregistrat ONG-ul Platforma România 100. Din ONG fac parte
Share