home CORUPTIE, EVENIMENT, POLITICA ALERTĂ ROŞIE Nimeni nu ştie exact ce conţine OUG de azi dimineaţă

ALERTĂ ROŞIE Nimeni nu ştie exact ce conţine OUG de azi dimineaţă

Share

Este alertă roşie de OUG pe Justiţie. Nimeni nu ştie cu exactitate ce anume conţine ordonanţa de urgenţă pe care a dat-o deja Cabinetul Dăncilă în această dimineaţă, la ora 9.00.

UPDATE 11.14: Tudorel Toader a făcut o prezentare ca la catedră a modificărilor pe care le face OUG la Legile Justiţiei, deja mutilate de PSD-ALDE, prin modificarea legilor 303, 304 şi 317.

Aparent, se pare că ministrul Justiţiei a rezistat încercărilor trinomului Nicolae – Nicolicea – Iordache de a modifica draftul deja cunoscut public, dar OUG încă nu este publică.

Propunerea de OUG nu a fost pusă în dezbatere, aşa cum era normal, iar constituţional ar fi fost ca proiectul acesta de OUG să fie supus întâi avizului CSM. Ceea ce nu s-a întâmplat.

UPDATE 09.30:

CE SE ŞTIE OUG pentru modificarea Legilor Justiţiei deja mutilate de PSD-ALDE a intrat în şedinţa de Guvern.

CE NU SE ŞTIE Nu se ştie care este forma în care se va adopta OUG: cea cunoscută în draft anterior sau cea rezultată din activitatea de astă-noapte a conclavului de la PSD. Nu se ştie nici care a fost rezultatul discuţiilor dintre “cei trei corifei” şi Tudorel Toader, dar va rezulta probabil din textul OUG.

UPDATE 00.01: Cătălin Rădulescu, deputat PSD, spune că ministrul Justiţiei, se află la sediul PSD, pentru a discuta modificările la draftul de OUG. S-ar aduce modificările cerute de liderii coaliţiei, negociate în după-amiaza zilei de duminică.

Orice act normativ pe Justiţie trebuie avizat de CSM, altfel CSm poate să atace OUG pe motiv de neconstituţionalitate.

UPDATE 23.47: ALERTĂ ROŞIE Se lucrează la sediul PSD.

UPDATE 23.31: Şerban Nicolae, Eugen Nicolicea şi Florin Iordache ar lucra, la această oră, la un nou draft de OUG pe Legile Justiţiei. Evident, întrebarea este dacă ministrul Justiţiei sau Ministerul Justiţiei, prin alt demnitar, va aviza favorabil acest eventual modificări Gândul ne duce la o altă OUG, de modificare a funcţionării Guvernului.

Întregul sistem judiciar este în alertă maximă, în frunte cu parchetele. Situaţia este cu atât mai suspectă, cu cât Viorica Dăcilă ar da această OUG controversată şi nebuloasă, apoi ar şterge-o dăncileşte în Turcia, la Erdogan.

ALERTĂ ROŞIE. Klaus Iohannis lipseşte din ţară

Lucrurile sunt şi mai complicate: preşedintele Klaus Iohannis se află într-o vizită oficială în Italia. Un scenariu discutat intens este că OUG va fi mult mai dramatică decât se ştie în prezent.

Şerban Nicolae, hard-liner-ul PSD-ist, face spume legate de versiunea cunoscută în prezent a OUG, care oricum este revoltătoare. Una peste alta, eistă posibilitatea ca, de data aceasta, după ledinţa de Guvern, Palatul Victoria să se golească de demnitari, să înceapă un protest de amploare la Piaţa Victoriei şi scenariul din 10 august să se repete la cote dramatice.

Ceea ce nu s-a întâmplat pe 10 august, dacă din nou jardarmii ar interveni în forţă – declanşarea de către PSD-ALDE a stării de urgenţă, ar putea să devină realitate politică, cu toate consecinţele agregate.

Oricât de absurd şi improbabil pare în acest moment, mâine ar putea avea loc o lovitură de stat a Regimului Dragnea contra statului de drept.

Share