home MASS MEDIA Alegerile CA Radioul Public au fost anulate de CAB

Alegerile CA Radioul Public au fost anulate de CAB

Share

Alegerile CA Radioul Public au fost anulate de CAB

Curtea de Apel București a hotărât, în data de 5 iunie 2015, anularea alegerilor ce s-au organizat în data de 3 iunie 2014 pentru cele două locuri destinate reprezentanților salariaților în Consiliul de Administratie din Radioul Public, solicitând, totodată, pârâtei, publicarea hotărârii într-un ziar de circulație națională și pe pagina de internet a SRR, precum şi acordarea dedaune morale reclamanților. (vezi aici)

Curtea de Apel confirmă astfel ilegalităţile sesizate de Sindicatului Unit al Salariaților-Radio România și de Comitetul Executiv al Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind faţă de Dispoziţia Comitetului Director din Radioul Public nr. I.23 din 3 iunie 2014 semnată de Ovidiu Miculescu, preşedinte – director general, de a interzice accesul persoanelor din afara instituţiei de a candida pentru locurile prevăzute de lege în Consiliul de Administraţie, ca reprezentanţi ai salariaţilor şi, totodată, ai societăţii civile. (amănunte aici)

Această decizie a administraţiei lui Ovidiu Miculescu a reprezentat un atentat grav la democraţie, fiind ilegală şi discriminatorie.

Ea a urmărit în mod vădit să obstrucţioneze participarea reprezentatilor societăţii civile la conducerea Radioului Naţional.

Prin modificările aduse Regulamentului de organizare a alegerilor, Comitetul Director al SRR a săvârşit un abuz, încălcând prevederile Legii nr.41/1994, cu scopul vădit de a favoriza doi candidaţi apropiaţi preşedintelui Ovidiu Miculescu.

Este vorba de Nicoleta Balaci, lidera unui sindicat galben din Radioul Public şi, totodată, persoana trimisă de şeful SRR la Congresul mondial al jurnaliştilor, cu misiunea de a discredita FRJ MediaSind și breasla jurnaliștilor din România. (amănunte aici)

Având în vedere că o instanță de judecată a confirmat ilegalitatea deciziei conducerii SRR, luând în considerare şi faptul că există în cercetare o plângere penală privind abuzurile în cazul alegerilor din SRR, Comitetul Executiv al FRJ MediaSind solicită Parlamentului României să demită, în regim de urgență, Consiliul de Administrație al SRR prin respingerea Raportului de activitate.

FRJ MediaSind cere, de asemenea, Curții de Conturi a României să demareze procedurile pentru recuperarea de la cei vinovaţi a cheltuielilor făcute cu alegerile ilegale din SRR şi a sumelor achitate pentru plata indemnizaţiilor celor doi membri desemnați ilegal în CA.

În prezent, în urma avertizărilor publice din partea Sindicatului Unit al Salariatilor Radio-Romania, mai mulţi membri ai conducerii SRR au fost declaraţi incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate.

Precizăm, totdată, că în atenţia DNA se află mai multe sesizări privind săvârșirea unor fapte de corupție în Radioul Public. (amănunte aici).

În acelaşi timp este de reţinut faptul că însuşi preşedintele-director general al SRR, Ovidiu Miculescu, a fost declarat incompatibil de către ANI în două rânduri.

Mai mult decât atât, una dintre acuzaţiile de incompatibilitate a fost deja confirmată de Curtea de Apel Bucureşti prin Sentinta civilă nr. 1595/05.06.2015.

Comitetul Executiv al FRJ MediaSind București, 8 iunie 2015

Citeşte şi
Giboi (Agerpres) devine paradoxal apărătorul independenţei presei publice

Alexandru Giboi, directorul general al Agerpres, îşi exprimă îngrijorarea asupra politizării mass-media publice din România.

Georgică Severin, PDG la SRR. Era Miculescu e gata. Din lac în puţ

Vremurile lui Ovidiu Miculescu în Radio România au luat sfârşit. Urmează timpurile lui Georgică Severin.

Ovidiu Miculescu? Zilele sale la Radio România, numărate

Zilele pe care Ovidiu Miculescu le are la conducerea Radio România sunt numărate, susţin surse

Ovidiu Miculescu se agaţă de funcţia de preşedinte al SRR

Ovidiu Miculescu refuză să plece din fruntea SRR, chiar dacă are sentinţă definitivă. El este

Clanul Miculescu din Radio România se prăbuşeşte

Clanul Miculescu, care a acaparat de mai mulţi ani Societatea Română de Radiodifuziune, se prăbuşeşte.

Parlamentul a votat reîntoarcearea SRR şi SRTv la cenzură

Prin votarea eliminării taxei radio-tv, Parlamentul României a votat practic pentru revenirea SRR şi SRTv

SRR şi SRTv, pericol de transformare în propagandişti

SRR şi SRTv sunt în pericol să devină instrumente de propagandă politică, după ce iniţiativa

FEJ va sesiza PE privind criza din TVR şi Radio România

Adunarea Generală a FEJ, ce a avut loc în Sarajevo, Bosnia şi Herţegovina, în perioada

Stejărel Olaru, consilierul lui Ovidiu Miculescu, incompatibil

Stejărel Olaru, fost membru al CA SRR, fost secretar de stat în MAE, consilier al

MediaSind a chemat în justiţie conducerile SRR şi SRTv

FRJ MediaSind a chemat în justiţie conducerile Radioului şi Televiziunii Naționale pentru nerespectarea Legii informaţiilor

Share